Doviđenja siječnju

Dragi čitatelji,

danas vam po prvi puta donosim jedan novi post jer sam odlučila ukinuti “Beauty & Non-beauty” favorite mjeseca s obzirom da koncept takvog posta meni osobno nije više toliko zanimljiv. Ujedno, iako znam da će mnogima biti žao, odlučila sam izbaciti i klasični oblik “New In” postova koje sam objavljivala. Naime, u nekoliko navrata pokušavala sam malo drugačije pristupiti tom tipu posta no nijedna ideja me nije posebno oduševila sve do ovog posta o kojem vam pišem danas. Moram priznati da ću nekada morati ubaciti i klasični oblik new in posta ali on će opet biti nešto drugačiji, no da ne duljim više o tom postu nekom drugom prilikom, odnosno i sami ćete takav tip posta moći pročitati uskoro na mom blogu.

Svakog 1-og u mjesecu objavit ću post sa naslovom poput današnjeg “Doviđenja siječnju” no idućeg 1-og u mjesecu taj naslov će se zvati “Doviđenja veljačo” i tako tim redom do kraja godine. U ovom postu moći ćete pričitati o mojim mjesečnim favoritima, nekim novitetima, novostima vezanim uz blog te ćete tu naći neki moj osvrt na prošli mjesec. Mislim da će vam se svidjeti ovaj tip posta jer meni se ideja sviđa no naravno ukoliko ista ne saživi na obostrano zadovoljstvo uvijek se mogu vratiti starom načinu ili pak mogu pronaći neki novi način. U svakom slučaju, prema vašim komentarima i statistici odlučit ću da li nastaviti ili se vratiti prijašnjoj varijanti postova.

S obzirom da će noviteti biti u manjem dijelu zastupljeni na blogu isti neće izostati na mojim društvenim na kojima sam aktivna a to su Facebook i Instagram.

Iako se noviteta skupilo polovicu sam preskočila u ovoj objavi, barem što se tiče nekozmetičkog dijela a razlog je jednostavan, više manje je sve već bilo nedostupno. Meni drage kupovine i pokloni su objavljeni u ovom postu a neke druge stvarčice ćete zasigurno moći vidjeti u nekim narednim postovima ili pak prethodno spomenutim društvenim mrežama.

ForeoForeo Luna mini uređaj za dubinsko čišćenje kože stigao mi je na testiranje u studenom prošle godine i moram priznati da sam oduševljena kako uređajem tako i čistačima koji su stigli uz njega. S obzirom da ću o ovom uređaju uskoro objaviti recenziju sada neću duljiti no moram istaknuti kako je ovo moj najdraži beauty proizvod/uređaj proteklih tjedana.
Kiehl'sJoš uvijek se moje moje oduševljenje dolaskom branda Kiehl’s u Zagreb ne smiruje jer taj brand mi je izuzetno drag s obzirom na to da je učinkovitost njihovih proizvoda neupitna. Iris Extract Activating Essence Treatment njihov je zadnji novitet i moram priznati da je zima daleko podnošljivija uz njega a vama toplo preporučam da zatražite tester kada ste u prolazu jer ovaj proizvod je zaista čarobna kapljica.
Eucerin Olival Filorga Dove anaviglam beauty blogS obzirom da sam proizvode za njegu kože lica svela na minimum nekako u ovom postu izbiva preparativa ali moram istaknuti Alpha H Liquid Gold Radiance serum koji je upola jeftiniji od Dr Dennis Gross Ferulic Acid + Retinol Brightening Solution seruma a podjednako učinkovit. Pixi Glow Tonic koristim već drugo pakiranje i mislim da je ovo savršen proizvod ukoliko koži nedostaje ona neka dodatna njega.

Ne znam da li ste primijetili nove Dove proizvode na našim policama jer ako niste trebali biste, savršeni su. Sviđa mi se prvenstveno što su lagane teksture i što ih koža brzo upija a opet su s druge strane jako njegujući što je mojoj suhoj koži tijela posebno bitno u zimskom periodu.

O proizvodima za kosu sam postala ovisna, nekako se jednostavno ne mogu smiriti i stalno bi nešto novo isprobavala no ono što je konstantno dio moje rutine je Niophlex 3 i Label M Protein Spray za dodatnu njegu.

Iako sam kao i ostatak svijeta postala ovisna o tekućim ruževima jednostavno sam ipak dignula ruke od te grozne teksture koja moje usne naprosto unakazi. U redu, priznajem, neki su ipak nešto malo blaži prema usnama poput Pupinih sa gornje fotografije dok ima i onih za koje se ja pitam kako su uopće pušteni u prodaju!? Kako bilo, zbog tih tekstura zavoljela sam sjajila tako da možete očekivati njihovu veću zastupljenost u ovoj godini na blogu.
Kerastase Philip KingsleyKao što rekoh, opsjednuta sam proizvodima za kosu no prema onome što vidim moja kosa mi je iznimno zahvalna što mi je zaista drago. Kerastase zelenu liniju željela sam isprobati jer je zaista jako hvaljena no u mom slučaju Kerastase je ponovo podbacio jer ja nisam prezadovoljna izgledom svoje kose nakon upotrebe, nekako ju oteža i puno brže se zamasti a moram priznati da spada pod kategoriju kose za koju je ova linija namijenjena, ne znam, Kerastase i ja valjda naprosto ne klikamo najčešće. Iako me Kerastase nije oborio s nogu Philip Kingsley svakako je no sreća je moja (odnosno za moj novčanik) da postoje putna tj manja pakiranja pa ne moram uložiti odmah u full size proizvod mada sve što sam dosada isprobala bilo je jednostavno savršeno.
Redken Estee Lauder L'OrealRedken Extreme linija idealna je za kemijski tretiranu kosu koja je ujedno tanka jer ova linija je moju kosu zaštitila te ju učinila čvršćom i nakon dugo vremena nemam problema sa pucanjem vlasi iako ju možda pomalo isušim sa L’Orealovim Silver šamponom no ne mogu si pomoći jer isti pruža mojoj boji kose skroz neku novu dimenziju.

Estee Lauder ruž sa potpisom Kendall Jenner me oduševio kako svojom teksturom tako i ponašnjem na usnama te definitivno planiram kupovinu još koje nijanse iz linije Pure Color Envy Matte Sculpting Lipstick s napomenom da je kod nas ova linija jednostavno preskupa (ako se ne varam gotovo 300kn) dok na Feelunique ovaj ruž iznosi 250kn minus akcijski popust koji je uvijek dostupan u obliku nekog promotivnog koda.
Yves Saint Laurent Urban Decay Mac BurberryUrban Decay 24/7 Glide on olovke za oči moja su nova ljubav te svakako mislim nadopuniti kolekciju sa još nekoliko nijansi kao i Burberry ruž koji sam dobila u neodoljivom mini pakiranju. Yves Saint Laurent Fusion Ink Foundation kupila sam po treći put, ovo je definitivno moj HG puder a više o njemu možete pročitati klikom na ovaj link.

Soap&Glory blot i nekoliko kistova dobila sam od Jasmine (Makup Arena) kada je nedavno bila u Zagrebu i napokon smo i nas dvije popile jednu kavicu, kratku ali slatku.
MAC MAC sin whirl MAC lipstickMAC je kao što se može vidjeti najzastupljeniji po pitanju noviteta ali moram biti iskrena i priznati kako je to jedan od meni top tri branda po pitanju dekorative i teško mu mogu odoljeti.
L'Oreal LuxeNekoliko noviteta donosi nam i L’Oreal Luxe mada su isti dostupni još od prosinca prošle godine no kako bilo, nikada nije kasno za istaknuti lijepe stvari.
Kat Von D HourglassNakon dugo vremena napokon sam se dokopala nekih proizvoda sa WL koji su mi bili nedostupni a radi se o Hourglass paleti i Kat Von D proizvodima koji su me toliko oduševili da bi najradije sve pokupovala.
Essence CatriceCatrice i Essence uvijek imaju zanimljive novitete vrijedne pažnje zbog omjera cijene i kvalitete.
AfroditaAfrodita je također izuzetno aktivna posljednjih godina te nam svako malo predstavi neki novi proizvod vrijedan pažnje po prihvatljivim cijenama.Michael Kors moment MOU zaraMichael Kors i Zara dva su branda koja sam najviše nosila tokom 2015-te i nekako mislim da će se ta ljubav nastaviti i u ovoj godini. Obuća i torbe moja su slaba točka kada je moda u pitanju stoga sam tokom blagdana dobila lijepe poklone ali se i sama malo počastila. Posebno volim malu Michael Kors torbicu sa desne strane drugu po redu upravo zato jer je mala a opet u nju stane sve što mi treba.
Ugg“Buce” su moje otkriće, iako ružne jako su tople i ugodne na nogama a udobnost je ipak prioritet. Iako su Mou čizmice nešto ljepše na nozi Ugg su nekako nazovimo to praktičnije, no kako bilo sva tri para vjeran su suputnik mojim stopalima ove zime.
Ash bootsAsh čizmice si želim već jako dugo i to baš u ovom stilu kao sa slike jer to sam nekako najviše ja. Uglavnom, želju sam si sama ostvarila i baš mi je drago zbog toga, time više što sam ih ulovila na sniženju od 30% u Heruc galeriji koja je sve više moja omiljena shopping destinacija.
Massimo DuttiMassimo Dutti mi inače nije bio toliko zanimljiv no šetnjom po dućanima svratila sam tek toliko da bacim oko i zaljubila se u 101 modni komad. Lijepi i ugodni materijali, udobna obuća, zanimljiv i oku privlačan dizajn, sve su to bitne činjenice i nekako mi se čini da je Zara dobila konkurenciju kada sam ja u pitanju.
LiebskindLiebeskind Berlin torba trenutno je moja omiljena torbica, također manjih dimenzija ali sasvim dovoljne veličine za moje potrebe. S obzirom da mi je trebala neka torba svjetlije nijanse prvo sam se sjetila baš njih i odmah zapazila ovu ljepoticu. Sviđa mi se njihov jedinstven dizajn ali posebno mi se sviđa koža od koje rade svoje torbe koje su izuzetno mekane i ugodne stoga ovo definitivno nije moja zadnja torba sa Liebeskind Berlin potpisom.
MangoMango vesta bi bio moj najdraži (non beauty) favorit siječnja jer kao prvo nije u potpunosti u tamnoj boji kao preostale veste iz mog ormara a kao drugo jako je topla i ugodna te se lijepo može kombinirati.
Ženski rokovnikZa kraj sam ostavila jednu sitnicu iz svakodnevnice koja i nije baš sitnica jer bez rokovnika ja ne funkcioniram a isti je iznimno važan baš u početku godinu i moram priznati da uživam u ispisivanju prvih planova za 2016-tu godinu.

Planova za ovu godinu imam dosta, na prvom mjestu je renoviranje stana i tomu se naročito veselim jer ne znam da li sam to ikada spomenula ali ja sam po struci dizajner interijara ali ne radim taj posao pa kad god mogu uživam u ovom danas mi hobiju. Plan je smanjiti jedan dio jedne sobe i kuhinje te dobiti dodatnu sobu a ujedno bi promijenila i kuhinju te kompletnu stolariju. S obzirom da se radi o smanjenju sobe u kojoj se nalazi moj nazovimo ured postoji mogućnost da ću zbog manjka prostora imati jednu veću rasprodaju kozmetike no na vrijeme ćete svi biti obaviješteni.

Također u planu imam i novi auto no kako mi to nije prioritet u ovoj godini i ne znam da li će se mogućnosti tako posložiti ali to bi bilo nešto što bi me jako razveselilo. S obzirom na troškove koji slijede a i neke moje novogodišnje odluke ne mogu reći da sam si zabranila novotarije ali zaista bi željela postati malo odgovornija po tom pitanju. Moram priznati da su mi ormari prepuni, neovisno da li se radilo o garderobi ili pak kozmetici i stvarno mislim da ne trebam pretjerivati i nagomilavati stvari koje ionako možda ponekad ni ne dočekaju nošenje ili pak korištenje. U svakom slučaju ja ću probati pa da vidimo.

Iako nisam od novogodišnjih odluka ove godine sam si zadala otprilike desetak stavki i bila bi zadovoljna da realiziram barem njih 60%. Nisam navodila nikakve nemoguće stvari no opet te neke sitnice nedostaju mom životu stoga znam da moram dati sve od sebe da ih ostvarim, evo samo jednog primjera, voljela bih definirati svoj blog jer nekako mislim da on još nije definiran onako kako bi ja to željela, jednostavno u jednom smjeru ide glava u drugom trup a u trećem rep a to nije dobro. Ostale stavke koje sam navodila kao ciljeve privatne su prirode pa ih ne bih ovako objavljivala no inspiracija mi je bila spomenar koji sam počela raditi prošle godine upravo u siječnju. Na poklon sam dobila jedan album koji je zapravo umjesto plastičnih odjeljaka imao prazne bijele stranice koje sam ja kroz godinu ispunjavala fotografijama i različitim sitnicama iz svoga života. Bilo je lijepo vidjeti na kraju godine taj osvrt a ove godine nastavljam sa istim samo mislim da ću ići u širinu koju će mi pomoći ispuniti ljudi koji me okružuju.

Za prvi post ovog tipa to bi bilo to, nadam se da ću vam se u narednom postu za mjesec dana moći pohvaliti kako sam bila dosljedna u svojim odlukama a do tada željela bi znati da li ste i vi donijeli neke novogodišnje odluke ili niste pobornik istih?