Na kavi sa Anaviglam #26

Dragi čitatelji,

ljeto nam se bliži kraju a jesen donosi iznova radnu i užurbanu atmosferu. Iako sam najavila povratak objave postova tri puta tjedno odlučila sam zadržati dvije objave tjedno, razloga je više no onaj najvažniji je da mi je kvaliteta postova najbitnija te da ja za više od dvije kvalitetne objave nemam vremena. Nadam se da razumijete moju odluku te da mi istu ne zamjerate, ukoliko se ostvari mogućnost za više slobodnog vremena ja ću rado objavljivati i svaki dan ali do tog trenutka postove ću objavljivati utorkom i petkom. Uvijek postoji mogućnost da ubacim neki dodatni post kroz tjedan no o tome ćete biti obaviješteni ili u prethodnom postu ili na društvenim mrežama.

Anaviglam blog je stvoren iz ljubavi i smatram ga dijelom svoga života no isti oduzima sve više mog slobodnog vremena i tada pate moji bližnji koje volim i moj posao koji mi osigurava egzistenciju a obitelj i posao smatram prioritetima. Blog je također na mojoj ljestvici prioriteta samo na žalost nisam u mogućnosti da isti bude na višoj poziciji, no jednog dana tko zna što se može desiti. Hvala svima vama koji me vjerno pratite jer da nema vas moj blog zasigurno ne bi opstao, vi ste ti koji me izuzetno motivirate i neizmjerno vam hvala na tome.

Koliko vi dragi moji čitatelji cijenite moj rad postoje osobe koje ga ne cijene, štoviše, usuđujem se reći da podcjenjuju kako moj blog tako i mene pa sam bila slobodna u ovom postu naglasiti kako moj blog nema drugih vlasnika osim mene same pa ono što ja objavljujem i kako to objavljujem je samo moja stvar, kako moj blog nije ničija kopija niti bi ja željela da to postane a isto tako moj blog i njegov sadržaj nisu tu da bi se kopirali, kako na svom blogu ja određujem svoja pravila i ukoliko itko ima problema sa ovim navodima može slobodno kliknuti oznaku “X” u desnom kutu svog ekrana. Ne želim biti bahata ni negativna i zapravo nisam osoba od ispada ali kako okrećem novi list upravo po pitanju svoje web stranice odlučila sam dati do znanja kako stvari stoje. Naime, ja sam samo žena u ranim 30-tima koja voli život i lijepe stvari te imam želju pisati o istima i zaista ne treba u isti koš sve i svakoga trpati pa tako ni mene ni moju web stranicu odnosno blog.

Smatram da ne trebam dramiti u nastavku posta jer će se svi oni koji se trebaju prepoznati već sami naći u navedenom a opet ponavljam nisam negativna osoba pa ne želim tako ni ovaj post nabiti negativnošću. Nadalje, kako sam natuknula, okrećem neku novu stranicu što se tiče mog bloga i neću vam ništa obećavati već ću se samo ponadati da će se to u već nekoj skorašnjoj budućnosti primijetiti, mislim da je to najpoštenije.

Ovaj post “na kavi sa Anaviglam” sam gotovo ukinula ali sam onda odustala jer je preosoban i predugo je na mom blogu da bi samo tako nestao, tu sam pogrešku napravila sa nekim drugim svojim postovima ali nema veze, na greškama se uči. Ovaj će post dakle još dobiti na snazi jer ću proširiti teme u njemu i možda početi ubacivati neke postove u ovaj post ali da ja ne bih komplicirala i nejasno objašnjavala mislim da je sasvim u redu nakon ovog ozbiljnog uvoda da se bacim napokon na ovaj post, pa krenimo ispočetka….

 Na kavi sa Anaviglam #26

Ljeto dolazi kraju i koliko mi je žao toliko mi je i drago zbog toga, ja jednostavno više nikako ne podnosim vrućine i baš se mučim sa ljetnim nedaćama no ono što će mi nedostajati jest činjenica da sa krajem ljeta sve manje provodim slobodno vrijeme na zraku i baš mi je krivo zbog toga. Isto tako, nedostajat će mi i večernje šetnje i zapravo od ljeta najviše volim baš te ljetne večeri koje su mi tako neodoljivo romantične i drago mi je da uživam baš u svakoj, čak nema veze i ako sam ih provela gledajući neki lokalni nogometni turnir, jednostavno kao da tada ima nešto posebno u zraku. Doduše, nedostajati će mi i svi oni ukusni ljetni plodovi ali se također jako veselim jesenskim plodovima.

Jesen je moje najdraže godišnje doba, možda je to zbog rođendana koji se bliži a možda i zbog svih onih lijepih boja lišća koje slaže neke svoje note dok šušti pod korakom. Miris kestena u zraku, zanimljiv okus kolača od bundeve, slojevita odjeća u meni najljepšim zagasitim bojama i svježe kišne večeri provedene u toplom zagrljaju koji vas grije, ahhhh, kažem vam, jesen je poput čarolije.

Moram priznati da se veselim i jesenskim kolekcija, što odjeće/obuće što kozmetike, opet kažem, volim te jesenske zagasite boje koje ja nosim kroz čitavu godinu no opet su mi najdraže u jesen kada dolaze najviše do izražaja. Obično su puderi i sjenila ti koji me najviše zainteresiraju u jesen po pitanju kozmetike a jakne i cipele su mi najinteresantnije kada su u pitanju odjevni komadi.

Kako u posljednjih par godine sve ranije na policama možemo pronaći komade za iduću sezonu tako sam se i ja već počastila sa par odjevnih i sa par kozmetičkih komada o kojima nešto više slijedi u nekom od narednih postova no mogu vam natuknuti da ću ovu jesen biti ovisna o zelenoj boji koja zaista može biti zanimljiva jer se lijepo može nijansirati, odnosno svaki ton zelene boje priča je za sebe. Iako sam sama sebi obećala da neću više kupovati ništa u crnoj boji jer 80% mog ormara je baš u toj boji, crnim cipelama nikako ne mogu odoljeti posebno kada su zanimljivog dizajna. Isto tako bi morala prestati kupovati sjenila u bordo nijansama ali ne mogu se zaustaviti, to mi je neka slaba točka poput crvenog ruža, svaka nijansa ima svoju priču i svaka je drugačija i svaku si želim, sva sreća pa lijepo pristaje smeđim očima inače bi bila u ozbiljnom problemu. Kako sam i rekla, jesen nosi baš “moje” zagasite tonove i baš se veselim uživanju u istima.Anaviglam jesen kiša oluja Zara makeup

Osim što se veselim novim kolekcijama veselim se i dolasku novih brandova na naše tržište jer vjerujem da ste upoznati da se theBalm pojavio na policama Bipe i Martimexa a načula sam da nam dolazi i Kiehl’s. Osim na našim policama neki web shopovi poput Feelunique na kojemu naručujem više manje sve što nije dostupno kod nas , također su dobili i dobivaju meni zanimljive brandove i baš se veselim isprobavanju.

Kako sam spomenula Feelunique odmah mi je na pamet pao brand Dr Dennis Gross čije sam proizvode upravo tamo naručila i koje koristim u svojoj borbi protiv hiperpigmentacijskih mrlja zadnjih par dana i ako se ne varam ja već vidim male naznake da bi ovu bitku mogla dobiti, no ne želim se ureći pa ćete još malo morati pričekati na detalje.

Kako vam ne želim još detaljnije pisati o trenutnoj njezi lica zauzvrat bi svim masnokošcima željela skrenuti pažnju na Catrice Transparent Mattifying Powder koji je dio limitirane kolekcije Sense of Simplicity, naime, ovaj transparentni puder je fantastičan po pitanju matiranja lica i u najtoplijim danima, ono najbolje u svemu jest kada ga nanesem imam osjećaj kao da sam provukla lice kroz Photoshop jer nekako vizualno učini znatno ljepši izgled kože lica. Svoj primjerak sam ugrabila u Mulleru u Super Nova centru u Buzinu i bio je zadnji pa ako slučajno vi znate gdje je ista linija još dostupna javite mi molim vas jer se želim opskrbiti, naime, ovo je meni dupe za obožavani MAC Prep+Prime transparentni puder o kojem sam vam pisala u ovom postu.theBalm Catrice NYX Danijel Cosmetics Sache Dr Dennis Gross

Nedavno sam vidjela najavu za nove epizode serije Domovina i moram priznati da izgledaju obečavajuće i jedva čekam one hladne kišne večeri i gledanje novih a za zagrijavanje se mislim podsjetiti barem sa zadnjom sezonom koja je u zadnjoj epizodi stvarno podbacila pa se nadam da će se iskupiti u novoj sezoni.

Za rođendan se planiram počastiti novim mobitelom pa su svi prijedlozi dobrodošli jer to nije moj domaći teren, uglavnom, prioritet su fotografije zbog kojih imam osjećaj da jedino i imam mobitel stalno uz sebe.

Dobre fotografije odnosno dobra fotografija slikana mobitelom bitna je i za Instagram o kojem sam ovisna i kojem se imam u planu puno više posvetiti no opet ne želim puno obećavati već se nadam da će se to i samo primjetiti, ukoliko se još ne pratimo klik na moj Instagram profil anaviglam@instagram .

Ukratko, to bi bilo sve za današnju kavicu i jako se veselim idućoj koja se već nazire sa nekim novim temama.

Veselite li se i vi jeseni kao i ja i što vas više raduje od noviteta – kozmetika ili pak odjevne krpice?

Tagovi: