KOSA |nova frizura u novom salonu i malo o trenutnoj njezi kose|

Iako nisam baš najstručnija osoba da pišem o kosi u zadnje vrijeme sam dobila puno mailova u kojima vi želite da vam što češće pišem o kosi i mnogi ste se javili da sam vas ohrabrila da napokon odrežete svoju dugu kosu. Zaista se nadam da ste svi vi koji ste skratili svoju dugu kosu zadovoljni kao i ja jer ja osobno više nikada ne bih nosila dugu kosu čisto iz razloga jer je moja tanka kosa sa tom dužinom samo patila. U svakom slučaju, potrudit ću se što više pisati o kosi a svima vama hvala što me čitate, pratite i nadasve vjerujete, to mi jako puno znači.

Po dolasku s mora željela sam skratiti kosu iako mi vrhovi nisu bili nimalo u lošem stanju ali željela sam poravnati svoj bob je čitavo vrijeme sam ga šišala sa kosim padom prema naprijed, uglavnom, kako su mi “šiške” dovoljno narasle odlučila sam poravnati sve skupa i moram priznati da mi se ovaj oblik frizure i ova dužina najviše sviđaju.

Naknadno prije koji dan odlučila sam se malo poigrati sa bojom kose i zapravo sam zacrtala neki svoj ciljani izgled boje kose prema kojem bi voljela ići postepeno, nekako si baš želim proživjeti čitav niz plavih tonova, nazovimo to 50 nijansi plave boje kose. Uglavnom, krajnji cilj je neka pepeljasta plava nijansa hladnih tonova ali ukoliko mi se na tom mom “putovanju” neka boja posebno svidi rado ću uživati neko vrijeme sa njom.

Uživam i u trenutnoj boji kose kojom sam itekako iznenađena jer je ispala tako dobro da si ju ni ja sama nisam mogla zamisliti. Ovoga sam puta posjetila frizerski salon Hair Couture (Trpimirova 31 u Zagrebu) jer nekoliko mojih poznanica već redovito posjećuju ovaj salon i uvijek su izuzetno zadovoljne. Osim preporuke za salon dobila sam preporuku i za Ivanu Miličević koja tamo radi i koja je zaista pravi profesionalac svog zanata i ja ju ne mogu dovoljno nahvaliti ali dovoljno je reći da drugog koloristu više nikada ne moram tražiti.

Ukratko, Ivana je osvježila korijen mojih pramenova te sve skupa zaokružila preljevom koji je bio pun pogodak jer o ovako lijepoj nijansi nisam ni sanjala, baš je nekako jedinstvena i zadovoljna sam kako mi stoji, jednostavno se sa ovom bojom osjećam kao da je oduvijek takva i baš sam zbog toga sretna.

Također, još je jedna poveznica uz Hair Couture a zove se Top stil kojega sam već spominjala kroz svoje new in postove jer upravo tamo kupujem frizerski pribor ali i proizvode za njegu kose. Top stil ima svoj dućan u Novom Zagrebu a proizvodi i priber se mogu kupiti i u salonu no i na web shopu pa svakako vrijedi škicnuti ponudu a osobno preporučam Olivia Garden četke koje i sama koristim pri feniranju – TOP STIL, klik na link.Anaviglam Ivana Šušnja blonde bob hair couture hair salon lob blonde bob long bob haircut blonde haircare

Kroz mjesec dana planiram ponovo posjetiti Ivanu te još malo posvijetliti kosu i to ne kroz pramenove već bi ovoga puta išla na varijantu bojanja da se boja ujednači, odnosno da napravim odmak od pramenova. Isto tako u planu imam skračivanje kose za otprilike 2cm i to bi bilo to, mislim da se u kraćim frizurama ne bi našla.

Kosu i dalje tretiram sa meni dobro poznatim proizvodima koje potpisuju brandovi koje preferiram jer jednostavno na proizvodima za njegu kože lica i kose ne želim štedjeti, koža i kosa pamte i nije vrijedno riskirati te smatram da se uloženo vrati.
loreal professional kerastase

Trenutno rotiram između dva šampona, L’Oreal Professional Absolut Repair Lipidium i Kerastase Chronologiste. O Kerastase Chronologiste šamponu ste već mogli čitati u ovom postu a o L’Oreal Professional Absolut Repair Lipidium tek planiram pisati no ukratko, ovaj bogati šampon kosu besprijekorno obnavlja i njeguje kosu te ju čini mekšom i sjajnijom. Iako mi je Absolut Repair Lipidium djelovala preteškom za moju tanku kosu drago mi je da sam bila u krivu jer zaista za svoju kosu želim što hranjiviju njegu a da mi ista ne bude preteška, maska iz Absolut Repair Lipidium je kruna njege koju bi preporučila svim tipovima kose.
Kerastase Paris

Opet sam se vratila feniranju kose na ravno jer protekla tri mjeseca bila sam vjerna kovrčanju pa sam se vjerojatno malo zasitila takve frizure. Moju kosu nije teško isfenirati i zapravo je način na koji ja to radim vrlo jednostavan, kosu prvo dobro prosušim ručnikom a potom fenom i dok u kosi ostane tek malo vlage počinjem sa feniranjem.

Prije upotrebe fena kosu našpricam sa Kerastase Discipline Fluidissime sprejem koji mi uz adekvatnu zaštitu od topline koju pruža olakšava raščešljavnje te čini kosu podatnijom, više o ovom fantastičnom proizvodu možete pročitati klikom na ovaj link.

Nakon feniranja koristim Kerastase Chronologiste ulje i to na način da ga nanesem duljinom vlasi, preskočim tek sam korijen ali na ostatku kose ga ne štedim te se posebno zadržim na vrhovima. Obožavam ovo ulje koje osim bogate njege kosi pruža i neodoljivo postojan miris, više o ovom ulju možete pročitati klikom na ovaj link.
Wet brush, Macadamia brush, Olivia garden Brush

Feniranje ne bi bilo toliko jednostavno da nemam adekvatan pribor koji stvarno čini razliku i vama i kosi i mislim da bi prije uštedjela na šamponu nego na priboru mada je oboje podjednako bitno.

Još mokru kosu češljam sa Wet četkom koja me uvijek iznova može oduševiti jer mokru kosu raščešljava bez imalo muke neovisno što ste prethodno koristili ili bolje rečeno niste koristili na kosi. Suhu kosu češljam sa Macadamia četkom kojoj sam vjerna posljednjih pet godina, jednostavno joj nijedna druga nije ravna a također je pogodna za mokru kosu jer i sa ovom četkom kosu raščešljavate bez ikakvih problema.

Ukoliko kosu feniram na ravno tada je tu moj najbolji saveznik Olivia Garden Thermo Active TA-45 četka koju planiram kupiti u još dvije veličine jer ne postoji bolja okrugla četka za feniranje. Ne znam da li je to zbog oblika odnosno dizajna ove četke ili do nečega meni nepoznatog ali znam da ja sa ovom četkom dobijem podatnu i sjajnu kosu punu volumena za nešto manje od 10 minuta uz napomenu da ova četka nimalo ne čupa ili pak petlja kosu. Ukoliko želim lagane uvojke koristim Olivia Garden Nano Thermic Contour 22 četku koju također najbolje opisuje zanimljiv dizajn te su moji dojmovi podjednaki kao i sa prethodnom četkom stoga moram još jednom ponoviti da Olivia Garden četke imaju moje tople preporuke.

Za kraj sam ostavila Secret Hair Band gumice za kosu za koje moram naglasiti da stvarno ne ostavljaju trag na kosi, kosu drže na mjestu do skidanja gumice, guma je tanka i rastezljiva te se vraća u prvotno stanje, meni osobno najbolje dosada a zaista sam ih dosta isprobala jer ako nešto mrzim onda je to gumica za kosu koja me čupa ili još gore ostavlja onaj ružni trag na kosi, uz ove gumice nemam straha.

Bio je ovo jedan kratki osvrt na temu kose za koji se nadam da vam se svidio te ukoliko imate nekih prijedloga ili pitanja stojim vam na raspolaganju a moram priznati da me zanima i vaša trenutna njega kose!?