Summer Favourites |part II|

U utorak ste u prvom dijelu ljetnih favorita mogli čitati o proizvodima za njegu lica, tijela i kose koje sam najčešće koristila te voljela u posljednja tri mjeseca a danas su na red došli dekorativni favoriti i mirisi ljeta.

best summer foudation

Givenchy Mister Mat primer o kojem sam vam već pisala u ovom postu i koji je zapravo moja HG baza već godinama je neizostavan dodatak mom neseseru, posebice ljeti. Isti nam nije bio dostupan ali odnedavno je postao barem dostupan na Feelunique stranici. Našao se tu još jedan HG proizvod o kojem sam vam također pisala u ovom postu a radi se o Estee Lauder BB kremi koju također već godinam koristim tokom čitave godine ali ljeto jednostavno nije isto bez ove BB kreme. Ukoliko nisam koristila EL BB kremu rotirala sam između dvije podloge koje sam nerijetko i pomiješala čisto da dobijem što izraženiji “glow” efekt jer strobing i nije najbolje kliknuo sa mojim (mješovitim) tipom kože a opet isti mi se jako svidio za ljetni period. Uglavnom, Vita Liberata Capture the light lagana je tekuća podloga koja je zanimljiva za korištenje u ljetnim mjesecima ali mislim da je za ljeto rezervirana samo nijansa Latte koju ja imam jer je zaista jako tamna dok se preostale nijanse vjerovatno mogu lijepo iskoristiti za ostatak godine. O Dior Star puderu sam pisala u ovom postu i ovo je definitivno puder za sva godišnja doba i za sve uvjete jer je bio jedina podloga koju sam koristila tokom ljeta a u periodu kada mi je nijansa bila presvijetla dodala bi malo prethodno spomenuti Vita Liberata Capture the light i bio bi to pun pogodak.

Nars Radiant Creamy Concealer je bio jedini korektor koji sam koristila na čitavom licu i zapravo iako nisam bila oduševljena kada sam ga prvih par puta isprobala nekako smo kroz ljeto kliknuli ili ja imam pretamnu nijansu pa je više došao do izražaja tokom ljetnog perioda, uglavnom, svakako bi ga ponovo kupila samo u svjetlijoj nijansi jer pruža odlično prekrivanje a nije pretežak.
summer favourites

MAC Prep+Prime Transparent Finishing Powder je još jedan HG proizvod a radi se o transparentnom puderu koji se uvijek može naći u mojoj torbici, više o njemu možete pročitati u ovom postu. Rumenilo sam koristila samo jedno, neovisno o prilici i ostatku makeup-a Hourgalss Ambient Lighting Blush u nijansi Dim Infusion nisam skidala sa obraza i velika je šansa da i ono postane moje HG rumenilo. Još jedan proizvod ima potencijal za titulu HG a radi se o Charlotte Tilbury Filmstar Bronze&Glow proizvodu koji je fantastičan, naime, bronzer koji bi manje više svima odgovarao upotpunjen fenomenalnim highlighterom je must have duo za moj neseser.
best summer makeup eyes

Početkom ljeta na poklon sam dobila Lorac PRO paletu koju od prvog dana ne ispuštam iz ruke jer radi se o fantastičnoj paleti u kojoj bi se svatko mogao naći i uz koju vam vjerovatno ne bi trebalo niti jedno dodatno sjenilo. Uz paletu je stigao i Lorac primer za kapke za kojega također imam samo riječi hvale. Uz Lorac PRO paletu koristila sam i Essence All About Sunrise paletu koja me oduševila te ju smatram idealnom ljetnom paletom. Uz navedene palete često sam koristila i MAC Boom Boom Boom sjenilo te kremasta sjenila u obliku olovke jer su ista jednostavna za nanošenje i zapravo ne traže puno truda a pružaju izgled kao da ste se baš jako potrudili, omiljene nijanse i brandovi su mi bili; by Terry Ombre Blackstar u nijansi Bronze Moon, Charlotte Tilbury Colour Chameleon u nijansi Bronze Garnet i Kiko Long Lasting Stick u nijansi 37.

Crni tuš na kapke nisam nanijela već mjesecima, jednostavno se nalazim u smeđim tonovima koji izgledaju fantastično na kapku a najdraži su mi Artdeco High Precision Liquid Liner u nijansi 03 o kojem sam pisala u ovom postu te MAC Fluidline u nijasi Deliciously Rich. Uz navedene tuševe često sam koristila olovke i to MAC Eye Kohl u nijansi Teddy na unutrašnjoj i vanjskoj liniji kapka te na unutrašnjoj liniji kapka MAC Chromagraphic Pencil nc25/nw30 i Catrice Liquid Metal Gel Eye Pencil u nijansama 020 i 030.

Najdraža maskara koju još uvijek ne ispuštam iz ruke je fantastična Lancome Hypnose Volume-a-porter maskara a za obrve sam najčešće koristila obožavane Anastasia Beverly Hills proizvode i to Clear Brow Gel te Brow Wiz o kojem sam pisala u ovom postu.
summer lips favourite summer lips products

Na usnama nisam mogla a da ne koristim The Body Shop Solid Oil Lips balzam koji je njegovao moje suhe usne te služio kao podloga različitim proizvodima za usne. Tokom ljeta sam najčešće posezala za nude ili pak žarko crvenim nijansama a omiljeni proizvodi za jednu i drugu kombinaciju su bili Charlotte Tilbury Lip Cheat u nijansi Iconic Nude u kombinaciji sa Charlotte Tilbury Nude Kate ružem za nude kombinaciju te MAC Pro Longwear Lip Pencil u nijansi High Energy u kombinaciji sa MAC Lady Danger ružem ili pak Aura tekućim ružem u nijansi 604 Boy Oh Boy za crvenu kombinaciju. Svakodnevno sam koristila Yves Saint Laurent Gloss Volupe sjajilo u nijansi 20 koje je odlično išlo i uz navedenu nude kombinaciju.
catrice max factor

Na noktima sam najčešće nosila Catrice Luxury Lacquers LE Holomania u nijansi C01 Holo Manolo i Max Factor Gel Shine Lacquer u nijansi 25 Patent Poppy.
bvlgari body skin care

Parfeme sam koristila minimalno, možda zbog odličnih sprejeva za tijelo o kojima sam vam pisala u prethodnom postu ili zato jer sam teško podnosila vrućine, u svakom slučaju dva su ipak ostavila svoj trag a radi se o Laino L’Eau Fraiche by nature kojega bi koristila tokom dana a ponekad bi na večer koristila Bvlgari Omnia Coral toaletnu.

Sa ovim postom sam zaokružila svoje ljetne favorite a sada se baš veselim jesenskim tonovima ali i jesenskim makeup kolekcijama, a vi?

Tagovi: