Favoriti 2014 – njega lica

best skincare products for 2014

Kako sam i najavila, ovoga tjedna objavljujem svoje godišnje favorite, u utorak sam pisala o proizvodima za njegu tijela i kose a danas su na redu proizvodi za njegu lica dok sam vam za subotu pripremila make up favorite.

Neke sam proizvode tek otkrila prošle godine a neki i dalje drže svoju poziciju favorita i ove godine kao što su i prethodnih godina. Moja koža lica prošle je godine uvelike varirala jer je bilo perioda kada bi bila mješovita mada izrazito masna na t zoni dok je bilo perioda kada je bila normalna ili pak dehidrirana. Najveću sam borbu vodila sa okoloočnim područjem a ta se borba i dalje nastavlja i u ovoj godini mada sam barem sanirala dehidraciju tog područja a to je i bilo ono najbitnije.

Neki proizvodi su recenzirani te će u postu biti podcrtani pa klikom na naziv dolazite do recenzije ukoliko vas proizvod posebno zanima. Svi ostali proizvodi koji nisu recenzirani biti će u prednosti da upravo recenzije tih proizvoda osvanu čim prije na blogu. Naravno, ukoliko vas neki proizvod posebno zanima možete svoj upit ostaviti u komentarima.

Na kraju posta izdvojit ću svoj “best buy” proizvod za njegu lica koji sam kupila u 2014-oj te bi rado čula koji je proizvod vaše otkriće u 2014-oj.

Apivita Shiseido Clarisonic Emma Hardie Douglas

Oduvijek sam najviše pažnje pridavala čišćenju lica za koje smatram da je temelj zdrave kože.

favourite makeup removers in 2014

Skidanje šminke:

Douglas Gentle Eye Make Up Remover već drugu godinu zaredom stoji kao moj favorit za skidanje šminke sa očiju, jednostavno je najpouzdaniji te uklanja tragove i najproblematičnijih maskara a omjer cijene-kvalitete-količine je zaista van svake konkurencije.

Emma Hardie Amazing Face Natural Lift and Sculpt Moringa Cleansing Balm je zaista poseban proizvod čija recenzija slijedi kroz koji dan pa neću puno duljiti osim što moram istaknuti da više nikada neću koristiti niti jedanu drugu formulu osim balzama za skidanje šminke. Naime, smatram da su micelarne koje sam jako dugo koristila odgovorne za česta stanja dehidracije moje kože lica i zaista to svojoj koži više nikada neću priuštiti. Osim što izvrsno njeguje jako je temeljit, kako za skidanje šminke sa lica tako i sa očiju.

best cleansers for 2014

Proizvodi za umivanje:

Apivita kremasta pjena za čišćenje lica i područja oko očiju je moj dugogodišnji favorit i zaista je nezamjenjiva. Ugodna na koži, temeljita, ne isušiju te je zaista jedina koja je zaista pogodna i za okoloočno područje a da za sobom ne ostavlja posljedice.

Shiseido Ibuki Purifying Cleanser je poseban proizvod koji koži pruža dubinsku čistoću i adekvatnu njegu. Jako sam iznenađena efektom ove pjene za umivanje i kako mi je pri kraju planiram ju obnoviti jer je zaista postala neprocjenjivi dodatak u mojoj njezi lica.

Clarisonic Mia2 je uređaj o kojem sam već pisala na blogu te ću ga spomenuti i na kraju posta što vam već sada dovoljno govori.

favourite scrubs and masks for 2014

Čišćenje kože lica nastavlja se kroz adekvatne pilinge koje u kombinaciji sa odgovorajućim maskama čine pun pogodak pri njezi lica.

iHerb Kiehl's

Pilinzi:

Kiehl’s Epidermal Retexturizing Micro Dermabrasion je daleko najbolja mikrodermabrazija za kućnu upotrebu. Koristim ovaj proizvod dva puta mjesečno i zaista vidim razliku a s vremenom sam uvidjela i potrebu za ovim zaista čudotvornim proizvodom.

Acure Brightening Facial Scrub koristim tek s vremena na vrijeme jer sam zbog upotrebe Clarisonica izbacila pilinge iz upotrebe, mada od trenutka kada sam isprobala ovaj piling nisam kupila niti jedan drugi jer ovaj me osvojio svojim sastavom, kvalitetom, učinkovitosti i cijenom.

Origins

Maske:

Origins je zaista fantastičan brand i žao mi je da nije dostupan kod nas mada ukoliko putujete prema Austriji, Njemačkoj, UK (itd…) svakako nabavite barem nešto iz njihova asortimana jer ovi proizvodi vas oduševe na prvu. Moja dva favorita su upravo ove dvije maske sa gornje fotografije. Clear Improvement Active Charcoal maska za dubinsko čišćenje te Drink-Up Intensive maska za dubinsku hidrataciju čine savršeni tim te ih smatram svojim must have proizvodima za dodatnu njegu lica.

Kiehl's Clarins Estee Lauder Lierac

Nakon čišćenja kože lica slijede toniziranje te dodatna njega.

favourite lotion for 2014

Tonik/losion:

Početkom 2014-te te krajem 2014-te godine koristila sam Kiehl’s Ultra Facial Toner koji zaista pruža koži u kratkom periodu sve ono što joj nedostaje. Ovo je moj omiljeni odabir kada mi je koža osjetljiva i problematična te kada joj nedostaje hidratacije. Obožavam ga i mislim da nema potrebe da testiram više druge losione jer upravo je ovaj pun pogodak za moju kožu lica.

favourite face oil for 2014

Ulje za lice:

Clarins Lotus ulje moje je veliko otkriće za 2014-tu. Naime, jako volim koristiti ulja pri njezi tijela, kose pa i lica jer sam se već nebrojeno puta uvjerila u njegove blagodati ali upravo me ovo ulje oborilo s nogu. Ovo ulje namijenjeno je masnoj koži i moram priznati da sam višemjesečnom upotrebom ovog ulja primijetila da se moja koža znatno manje masti. Također, zaista je jako bogato te nisam imala pretjerano puno perioda kada sam patila od dehidracije kože lica. Sve u svemu, ukoliko ste ikada dvojili da li koristiti ulja pri njezi lica mislim da im svakako morate dati priliku jer to je zaista nešto posebno, neka sasvim druga dimenzija njege.

best serums for 2014

Serumi:

Estee Lauder Advanced Night Repair serum o kojem sam pisala u nekoliko postova i ovo je zapravo serum koji ja koristim zadnje 3-4 godine i rekla bih da je ovo moj HG serum, jednostavno mu nema ravna. (*recenzija 1, *recenzija 2)

Lierac Luminescence serum koji me ove godine ostavio bez teksta jer svojim efektom koji ostavlja za sobom imam osjećaj da koži zaista više ništa nije potrebno i kako sam EL ANR serum odabrala kao moj HG serum koji najčešće koristim pri večernjoj njezi tako bi i ovaj Lierac serum proglasila HG serumom za dnevnu njegu.

Bobbi Brown Mario badescu Blum Naturals

Okoloočna njega:

Bobbi Brown Extra Eye Repair krema moje je veliko otkriće jer mislim da je ovo jedina krema koja je u zaista jako kratkom periodu nahranila moje jako isušeno okoloočno područje te ga zaštitila i taj efekt traje i traje. Možda po prvi puta nakon dugo godina ja zaista nemam problema sa dehidracijom okoloočnog područja što je za mene veliki preokret.

Mario Badescu Glycolic Eye Cream čini odličan tim sa prethodno spomenutom okoloočnom kremom. Naime, u jednom trenutku tokom 2014-te na mom su se okoloočnom području zaista intenzivno nazirale linije zbog dehidracije i ova krema je iskrsnula u razgovoru sa kolegicom blogericom koja je sugerirala da probam sa glikolnom a ovo je bila jedina okoloočna krema koja je meni bila dostupna u tom trenutku a da je sadržavala glikolnu i bila je pun pogodak. Osim toga, čini odličan tim sa prethodno spomenutom kremom koja je jako masna te je postojala mogućnost pojave milija a nekako mislim da ih je upravo ova krema suzbila.

Njega područja vrata:

Blum Naturals Eye & Neck Cream koju ja koristim isključivo za područje vrata jer na tom području ista zaista čini razliku. Ovo je moje treće pakiranje a mislim da to govori dovoljno o ovoj kremi.

Biotherm La Roche Posay Murad Clarins

Napokon su na red došle i kreme za lice. Tokom 2014-te isprobala sam zaista dosta odličnih krema i bilo je teško izdvojiti samo jednu pa sam si dala oduška i izabrala ih prema nekim mojim podkategorijama pa je svaka posebna na svoj način.

best spf cream for 2014

Krema sa spf-om:

Biotherm Creme Solare Dry Touch spf30 je definitivno najbolja krema za sve nas koji imamo problema sa lučenjem viška sebuma te sa problematičnim porama jer ova krema ostavlja mat finiš, ne stvara iritacije i sadrži zaista visok zaštitni faktor a odlična je podloga make up-u.

best cream for 2014 oily skin

Osjetljiva koža:

U fazama kada je moja koža bila izrazito osjetljiva i suha La Roche Posay Toleriane Ultra Fluid bio je pravi spas. U nekoliko navrata izbila mi je i alergijska reakcija na licu a ova je krema stvari dovela pod kontrolu kroz 24h. Moj must have, nešto kao prva pomoć za lice.

Masna koža:

U fazama kada bi mi koža varirala između masne i mješovite ili bi ta t zona predstavljala prevelik problem Murad Oil Control Mattifier bi držao stvari pod kontrolom i mogu samo potvrditi da je ovaj proizvod bio i ostao moj najbolji saveznik u borbi protiv lučenja viška sebuma.

best cream for 2014

Dnevna njega:

Clarins Multi-Active Day Early Wrinkle Correction Cream je definitivno moja najdraža dnevna krema za 2014-tu i zaista je kao stvorena za mene. Lagana a opet dovoljno bogata tekstura koja je kožu činila toliko ugodnom kako vizualno tako i na dodir da je morala postati dio moje redovne njege lica jer zaista je teško pronaći kremu koja ti u potpunosti odgovara a ova je upravo takva – pun pogodak!

clarisonic mia2

Best buy:

Clarisonic Mia2 zaista je poseban uređaj i moja najbolja investicija u 2014-oj godini. Ispunio je sva moja očekivanja i ulaganje u njega se definitivno isplatilo. Više o ovom uređaju možete pročitati u ovom postu.

Ovo su bili favoriti 2014-te godine u segmentu njege lica, da li dijelimo poneki favorit ili možda želite sa mnom podijeliti svoj popis?