Favoriti 2014 – make up

make up favourites for 2014

Napokon su na red došli i make up favoriti za 2014-tu godinu. Zaista ih se jako puno skupilo i vidjet ćete i sami koliko se ovaj post oduljio i opet sam se na kraju posta sjetila kako sam pomalo zanemarila make up favorite drogerijskog ranga a koje sam zaista jako puno koristila. Nakon premišljanja da li još malo produljiti ovaj post odlučila sam se ipak za drugu varijantu posta koja slijedi u utorak a u tom postu će se naći svi make up favoriti drogerijskog ranga iz 2014-te. Mislim da ću tek tada biti u potpunosti mirna sa svim silnim favoritima i da ću ih tada napokon zaključati u 2014-oj.

Bilo je teško izdvojiti samo jedan proizvod a kako je u nekim kategorijama to bilo zapravo i nemoguće odlučila sam se napraviti podkategorije. Svi proizvodi koji su prethodno recenzirani biti će podcrtani te klikom na njihov naziv dolazite do recenzije. Svi oni proizvodi koji nisu bili recenzirani imat će prednost po pitanju recenzija te iste možete očekivati u prvih par mjeseci ove godine. Ukoliko vas neki proizvod posebno zanima slobodno ostavite upit u komentarima.

Na kraju posta ponovo sam uspjela izdvojiti svoj “best buy” proizvod koji predstavlja moju najbolju kupovinu u 2014-oj godini u make up kategoriji proizvoda.

Ukoliko ste propustili prethodne postove sa favoritima iz 2014-te godine klikom na pojedini naslov dolazite do posta – Favoriti 2014 *njega tijela i kose*Favoriti 2014 *njega lica*.

best makeup for 2014 face

*Lice*

Givenchy Mister Mat best primer for 2014

Primer:

Kada su baze u pitanju Givenchy Mister Mat je moj favorit posljednjih nekoliko godine. Na žalost kod nas nije dostupan ali kako je meni gotovo neprocjenjiv trudim se svako malo opskrbiti zalihama jer si zaista ne mogu dopustiti da ostanem bez njega.

Make Up For Ever Shiseido Lancome best foundations for 2014

Tekuće podloge:

Lancome Teint Idole Ultra 24h je moj najpouzdaniji puder koji još nikada nije razočarao neovisno u kakvim je sve uvjetima morao opstati. Odlično prekrivanje, vrhunska postojanost, divna tekstura koja jednostavno savršeno sjeda na lice. Obavezano ga koristim u hladnijem periodu godine te u svim prilikama kada mi podloga treba biti besprijekorna na duže staze.

Shiseido Sun Protection Liquid Foundation spf 30 je moj najdraži puder za toplije dane i bez njega ljeti ja ne funkcioniram. Lagana tekstura, odlično prekrivanje, vrhunska postojanost i iznimno visok spf čine ga idealnim za period od proljeća do kasne jeseni.

Make Up For Ever High Definition Foundation je moj najdraži puder koji uvijek koristim kada znam da će biti slikanja. Sjajno prekrivanje, neodoljivi finiš i postojanost na nivou. Morate ga obožavati.

Hourglass MAC best powders for 2014

Puder u prahu:

MAC Prep+Prime moj je najdraži puder u prahu za fiksiranje te matiranje. Pouzdan je i odličan za popravke tokom dana te također sjajan kada je slikanje u igri.

Puder u kamenu:

Hourglass Ambient Lighting Powder u nijansi Diffused Light moj je najdraži puder u kamenu ikada, mogu čak istaknuti da je ovo moj HG puder u kamenu. Pri korištenju ovog puder i to konkretno u navedenoj nijansi, moje lice poprima sasvim novu dimenziju. Nešto zaista posebno.

Kevyn Aucoin Anastasia Beverly Hills MAC best bronzers and highlighters for 2014

Bronzer:

Anastasia Beverly Hills u nijansi Fawn bio je moj omiljeni bronzer tokom prošle godine. Svojim tonom jednostavno idelno pristaje mom licu i zaista čini veliku razliku.

Contour:

Kevyn Aucoin The Sculpting Powder Medium je zapravo jedini proizvod koji sam i koristila za konturiranje a razlog zašto nisam više istraživala je taj što je ovo zaista jedinstven proizvod kojim konturirati mogu i početnici. Ono najbolje vezano uz ovaj proizvod je činjenica da se ovim proizvodom može nijansirati pa svatko može doći na svoje a konture su postojane do skidanja šminke. Sama nijansa ovog proizvoda ostavlja bez teksta.

Highlighter:

Kevyn Aucoin The Celestail Powder Candlelight je također jedan fantastičan i nezamjenjiv proizvod sa KA potpisom. Poseban glow koji daje licu ne može naići na konkurenciju u kategoriji highlightera.

Setting Powder:

MAC Emphasize koristim kao puder za fiksiranje proizvoda koje sam koristila na okoloočnom području jer ovaj proizvod zaista lijepo fiksira, ne ulazi u linije te ono najbitnije čini to područje dodatno svijetlijim i svježijim. Bez konkurencije.

MAC best conceler and blush for 2014

Korektor:

MAC Pro Longwear Concealer koristila sam podjednako i za okoloočno podruja i za ostatak lica prema potrebi. Vrlo pouzdan korektor sa odličnim prekrivanjem, ne uvlači se u linije, ne isušije i ne stvara iritacije. S obzirom na impresivnu ponudu nijansi mislim da bi se svatko pronašao sa ovim korektorm.

Rumenilo:

MAC Melba rumenilo je koje sam najčešće nosila tokom prošle godine zbog njegove nijanse koja je pristajala uz gotovo svaki look a i sama nijansa odgovara za svaki period u godine. Idealno je za dnevnu i večernju varijantu i ja sam se jednostavno našla sa ovim rumenilom.

best make up for 2014 eyes

*Oči*

Kiko Lancome MAC Charlotte Tilbury best eyeshadows for 2014

Baza za kapke:

MAC Paint Pot obožavam a moja omiljena nijansa je Camel Coat koje nerijetko nosim i samostalno kao sjenilo. Izuzetno pouzdan proizvod uz koji svako sjenilo izgleda još bolje.

Sjenila:

Mono sjenilo – Lancome Ombre Hypnose u nijansi Taupe Erika savršeno je sjenilo za dnevni i večernji look, može se kombinirati sa drugim sjenilom ili olovkom ali ja ga najčešće koristim samostalno. Moj najsigurniji i prvi odabir kada su u pitanju sjenila.

Paleta sjenilaKiko Colour Impact 01 Lounge Warm Tones je paleta za kojom sam najčešće posezala s obzirom da sadrži baš “moje” nijanse sjenila te je svih 6 sjenila upotrebljivo.

Chanel MAC Maybelline New York Art Deco best eyeliners for 2014

Kremasto sjenilo – my all time favourite Chanel Illusion D’Ombre u nijansi Ebloui 86. Volim ovo sjenilo zbog vrlo specifične nijanse koja pristaje mojim smeđim očima, lako se i brzo nanosi, postojano je i moj najsigurniji odabir za one neke posebne trenutke.

Eyeshadow Stick – Charlotte Tilbury Colour Chameleon u nijansi Bronzed Garnete vrlo je slična nijansa prethodno spomenutom sjenilu i možda ju upravo zbog toga toliko volim. Voljela bih da su nešto postojanija ova sjenila u olovci ali uz adekvatnu bazu može se i ta želja ostvariti. Kada sam u žurbi a trebam biti našminkana od jutra do mraka uvijek koristim ovo sjenilo.

favourite eyeliners for 2014

Eyeliner:

Gel eyeliner – Maybelline New York Eyestudio Lasting Drama u nijansi 01 Black moj je najdraži tuš u gel formuli i zaista se više nikada ne odvajam od njega. Lako se nanosi (čitaj klizi po kapku), postojan je, odličan za unutrašnju liniju kapka, pigmentiran i nadasve povoljan.

Liquid eyelinerArt Deco High Precision u nijansi 03 koja je zapravo tamno smeđa ali na kapku gotovo crna. Lako se nanosi, vrlo je precizan zbog svog specifičnog kista, postojan i cijenom povoljan.

Crna olovka za oči – Chanel Stylo Yeux Waterproof u nijansi Noir Intense je najpouzdanija crna olovka za oči, naročito kada je u pitanju unutrašnja linija kapka. Lako se nanosi, vrlo je precizna i s obzirom na cijenu jako dugo traje.

Nude olovka za oči – je u svojoj zasebnoj kategoriji jer meni je nužna s obzirom da zbog ranog ustajanja često mojim očima nedostaje svježine. Najbolja i zaista bez konkurencije je MAC olovka iz PRO linije u nijansi NW25/NC30 koju mi je jednom preporučila kolegica blogerica te je ista postala moja HG olovka.

Look by Bipa

Olovka za oči – u različitim bojama je apsolutno Look By Bipa olovka i smatram da nema potrebe da više ikada kupim ijednu drugu olovku. Jedina je mana možda nekome što su ove olovke bogate shimmerom ali meni iste kao takve odgovaraju jer su prethodno spomenute sve mat olovke. Izuzetno povoljne, pigmentacija bez konkurencije i postojanost van svake pameti, kako na kapku tako i na unutrašnjoj liniji kapka. Preporuke!

Anastasia Beverly Hills Brow Wiz and Brow Gel best products for brows in 2014

Obrve:

Omiljeni dvojac ove godine ali i favoriti još od prošle godine sa Anastasia Beverly Hills potpisom – Brow Wiz i Brow gel (neovisno da li proizirni ili u boji). Vrlo jednostavni a učinkoviti proizvodi za obrve i zaista su po pitanju uređivanja obrva nezamjenjivi. Moji HG proizvodi za obrve.

Chanel Le Volume favourite mascara for 2014

Maskara:

Chanel Le Volume u nijansi Prune 30 moja je HG maskara i tokom prošle godine kupila sam ju čak četiri puta i čak trenutno imam jednu u ladici neotvorenu i jednu otvorenu. Zaista posebna nijansa maskare i zaista posebna kvaliteta maskare koja trepavicama pruža potpuno drugu dimenziju.

best products for lips in 2014 Lancome Dior MAC Bobbi Brown Maybelline New York Debby

*Usne*

Dior Lip Glow best lip balm for 2014

Lip balm:

Dior Lip Glow je moj HG balzam za usne i mislim da ga nikada nitko neće potući. Recenziran u rozoj i koraljnoj nijansi.

Lancome Lip Lover best lipgloss for 2014

Sjajilo:

Lancome Lip Lover u nijansi 357 definitivno mi odgovara svojim nijansom ali i svojom krasnom nimalo ljepljivoj teksturi. Postojanost me itekako oduševila ali i njega koju pruža usnama.

Maybelline New York Debby best lip pencil for 2014

Olovke za usne:

Crvena olovka – Maybelline New York u nijansi 547 kupljena je po drugi put u 2014-oj jer zaista je savršena i kada ju nosim samostalno i kao podloga crvenom ružu i zapravo se po mom mišljenju jako dobro prilagodi kao baza večini ruževa crvenih nijansi.

Nude olovkaDebby u nijansi 6 također savršena i samostalno i kao podloga nekom nude ružu. Postojana je te se s lakoćom nanosi a cijenom izuzetno prihvatljiva.

MAC Bobbi Brown best lipsticks for 2014

Ruževi:

Crveni ruž – MAC Russian Red moja je najdraža crvena nijansa ruža a i ruž sam po sebi vrlo lagan za nanošenje, postojan i ugodan na usnama.

Nude ruž – Bobbi Brown Sandwash Pink 22 moja je najdraža nude nijansa ruža sa kojom nikada ne mogu pogriješiti. Odličan je odabir za dnevni i decentniji look ali i za večernji i nešto naglašeniji look. Tekstura ruža izuzetno ugodna a postojanost na nivou.

best brushes for 2014

*Kistovi*

Real Techniques Beauty Blender

Kistovi za nanošenje tekućih podloga:

Real Techniques Buffing brush savršeni je kist za nanošenje tekućih podloga. Koristim ga za nanošenje toniranih krema, laganih podloga ali i onih nešto težih i zapravo ga jednostavno obožavam.

Beauty Blender i dalje stoji kao favorit sa kojim svaka podloga puno ljepše izgleda na licu. Koristim ga za sve tekuće podloge kao i za neke u prahu ta za nanošenje korektor naročito na okoloočnom dijelu.

Sedona Lace Zoeva Real Techniques

Kistovi za nanošenje suhih proizvoda:

Puder u kamenu/prahuReal Techniques Duo Fiber Face Brush odličan je nanošenje pudera u kamenu/prahu, za blendanje nakon konturiranja, za nanošenje highlightera ili pigmentiranijih rumenila … ma zapravo, ovo je kist bez kojega ja ne mogu jer ga koristim na svakodnevnoj bazi i zaista mi je neprocjenjiv.

Rumenilo – Zoeva 127 odličan je za nanošenje rumenila i highlightera zbog svoje izuzetne preciznosti.

Bronzer – Real Techniques Blush Brush odličan je za nanošenje bronzera ali i za nanošenje rumenila što mu i je glavna namjena no meni je ipak draži kao kist za bronzer.

Konturiraranje – Sedona Lace FB01 je najbolji kist ovog profila zbog svoje gustoće te je sa istim zaista jako lagano konturirati te ga iz tog razloga i jako volim.

MAC Sigma Coastal Scents

Oči:

MAC 239 najbolji je kist za nanošenje sjenila sa kojim se svako sjenilo sa lakoćom može nadograđivati.

Sedona Lace BR250 i Sigma E25 su zapravo vrlo slični i oba podjednako volim i svakodnevno koristim za nanošenje i blendanje sjenila.

MAC 224 koristim za blendanje i zaista čini veliku razliku na kapku.

Sigma E30 najdraži kist za blendanje uz rub kapka.

best parfume and nail polish for 2014 Chloe Dior

Lak za nokte:

Dior413 Grege moj je najdraži lak za nokte već godinama i zapravo svake godine kupim jedno do dva pakiranja. Odgovara mi za svaku priliku, vrlo je decentan, dovoljna su dva sloja, postojan je par dana i brzo se suši a ne uništava nokte.

Parfem:

Chloe Eau de Parfum Intense Chloe sam najčešće koristila tokom prošle godine ali to je samo zato što meni ovaj parfem odgovara tokom cijele godine zbog njegovih zanimljivih mirisnih nota. Mislim da sam potrošila dva pakiranja po 75ml te već imam jedan sa strane jer bez ovog mirisa ja jednostavno ne mogu ostati.

best buy for 2014 Hourglass Ambient palette

Best buy:

Hourgalss Ambient Lighting Palette moja je najbolja make up kupovina za prošlu godinu iz jednostavnog razloga, ova paleta sadrži tri prekrasne nijanse pudera od kojih ja koristim prvu (Dim Light) kao puder te sjenilo, drugu (Incandescent Light) kao highlighter i sjenilo te treću (Radiant Light) kao bronzer i sjenilo. Sve tri nijanse su zaista posebne svaka na svoj način i zaista smatram da bi mogla noramlno funkcionirati sa ovom paletom bez ijednog drugog pudera u kamenu, bronzera, highlightera, rumenila i sjenila. Zaista tople preporuke za ovu divotu!

Ovo su bili moji make up favoriti za 2014-u godinu te vam još dugujem za idući tjedan (utorak) make up favorite isključivo drogerijskog ranga. Nadam se da su vam se ovi favoriti svidjeli te da ćete i vi sa mnom podijeliti neki jer spremna sam da zapišem možda svoje buduće favorite.