Beauty #8 & Non Beauty #6 Favourites – Fall Edition ’14

fall 2014

Kako nisam imala puno novih favorita za mjesec rujan, svu sam pažnju posvetila novitetima u posljednje vrijeme, odnosno novitetima koji su mi se jako svidjeli. Čini mi se da ću sa ovim postom zaokružiti priču favorita do hladnijih dana kada u kompletu mijenjam svoju rutinu njege lica dok makeup ostaje više/manje isti. Ono što zapravo želim istaknuti je da mi je teško izdvojiti svakih mjesec neke već ne spomenute favorite a opet nema smisla da se ponavljam sa već navedenima, stoga ću prolongirati ovaj tip postova na otprilike svaka dva mjeseca, što je ponavljam točno prije hladnijih dana kada ću vam vjerojatno štošta imati za istaknuti.

Dekorativa

beauty favourites

Max Factor Gel Shine Lacquer /64 Sheen Merlot/ – predivna jesenska nijansa po pristupačnoj cijeni za zaista korektan lak. Naime, ovom laku dovoljan je samo jedan sloj, postojan je do pet dana (eventualno okrhnute vrhove popravim nakon trećeg dana) i koliko god mi se i ne sviđa tanki kist isti je opravdan s obzirom da pruža preciznost.

MAx factor nail polish lak za nokte

MAC Mineralize Blush /Gleeful/ – toliko volim da ga nosim zaista svakoga dana. Nijansa je savršena za jesen i ono što mi se posebno sviđa je mogućnost nijansiranja zbog čega je idealno kako za decentniji look tako i za nešto dramatičniji.

MAC blush rumenilo

L’Oreal Paris Color Rich L’Ombre Pure /106 Breaking Nude & 206 Little Beige Dress/ – sjenila su koja su tek nedavno stigla na naše police i iako sam u prvom trenutku prvo kupila jednu zlatnu i jednu više burgundsku nijansu više mi se sviđaju ove dvije nijanse jer zaista ne prođe dan a da nisam koristila barem jednu. Idealna su kombinacija za nešto neutralniji look što je meni savršeno za svaki dan. Postojana su te se lijepo nanose a pigmentacija i finiš kao nijedno sjenilo drogerijskog ranga nije, svakako ih pogledajte.

L'Oreal Paris mono sjenila

Lancome Ombre Hypnose /108 Rose Erika & 206 Taupe Erika/ – su toliko prelijepa sjenila već svojom specifičnom teksturom koja jednostavno klizi po kapcima, nadalje, tu je famozni finiš i bogati spektar tonova koje ove dvije nijanse pružaju. Mislim da su jedna od rijetkih sjenila koja koristim bez baze i koja ne traže puno pažnje a pružaju mnogo.

Lancome Erika

Artdeco High Precision Liquid Liner /03 dark brown/ – je jedini eyeliner koji sam koristila proteklih tjedana i savršeno se uklapa uz sva prethodno navedena sjenila. Više o njemu možete pročitati u ovoj recenziji.

Artdeco eyeliner

Lancome Grandiose – maskara koju je zaista najjednostavnije opisati kao grandioznu jer ona je upravo takva. Trepavice sa ovom maskarom poprimaju potpuno novu dimenziju a činjenica da apliciranje maskare već pri prvom testiranju nikada nije bilo lakše je samo zaključak koliko je posebna. Recenzija uskoro!

Lancome Grandiose

Dior Rouge /977 Pied-De-Poule/ – ruž je koji bi trebao imati jesenski naziv jer kada bi postojala nijansa koja bi definirala jesen onda bi to bila nijansa upravo ovog ruža. Recenziju možete pročitati klikom na ovaj link.

Dior 977

Diorskin Star Foundation /021/ – svakim danom sve više i više volim i opet moram ponoviti da me nijedan puder već dugo vremena nije toliko oduševio a vi možete pročitati recenziju klikom na ovaj link.

Dior Star

Preparativa

beauty skincare favourites

Biotherm Aquasource Gel Cream – definitivno je najhidratanija gel krema koju sam imala priliku koristiti. Osjećaj pri nanošenju ravan je osjećaja umivanja hladnom vodom nakon dana provedenog na suncu. Zbog svoje teksture pogodna je za sve tipove kože i po mom mišljenju idealna za ovaj prijelazni period godine kada koža ima tendenciju da pokaže svoje promjene.

Biotherm

Sephora 2in1 Waterproof Eye Makeup Remover Gel – iako nije najbolji odstranjivač šminke svakako je najzanimljiviji i iako je namijenjen skidanju šminke sa očiju ja ga koristim isključivo za skidanje šminke sa lica. Za oči mi nije niti ugodan niti pouzdan a mislim da bi dodatno isušivao okoloočno područje. Uglavnom, na licu se pokazao kao vrlo temeljitim a da je pritom vrlo lagan i ugodan.

Sephora

Lee Stafford Dry Shampoo – obožavam dok klasičnu varijantu šampona za smeđu kosu jednostavno ne mogu ni zvati šamponom. Jako je pouzdan, ne ostavlja tragove po kupaonici te kosi daje nevjerojatan volumen, isto tako, odličan je za čistu kosu nakon feniranja upravo zbog efekta koji pruža korijenu kose.

Lee Stafford

L’Occitane Aromakologija opuštajuće ulje – volim iz razloga bogate njege koju pruža. Koristim ga na svakodnevnoj bazi i zaista vidim promijene na koži i čini mi se da će biti sjajan izbor i za hladniji period koji nam dolazi. Recenziju možete pročitati klikom na ovaj link.

L'Occitane

Non Beauty

jesen

Nescafe instant kava – koja za mene tj moju definiciju kave i nije kava jer ništa što u nazivu sadrži riječ “instant” ne može zamijeniti po mom pojmu pravu kavu ali ova je vrhunska svojom aromom i teksturom, jednostavno je dovoljno bogata da bi ju ja zvala kavom iako je instant kava. Kupila sam već treće pakiranje ove kave i zapravo čujem samo pohvale i od drugih kada je poslužim zato mislim da je svakako vrijedi isprobati.

kava

Krhotine /Karin Slaughter/ – vrhunski triler kojega će voljeti svi ljubitelji kriminalističkog žanra.

knjiga

dm svijeća – je svijeća koja se nalazila u ponudi kao LE u dm-u no ja sam se osigurala zalihama s obzirom da se radilo o svijeći koja je koštala 19kn a miris čokolade osjeti se i u hodniku ispred stana, nadam se samo da će je ponoviti i ove zime jer što kada se zalihe potroše.

mirisne svijeće

Ikea svijeća – je alternativa mirisu prethodne svijeće mada ne miriši dovoljno intenzivno kao prethodna ali kako lijepo izgleda kao dekoracija u ovom jesenskom periodu ja joj opraštam.

svijeća

Ikea šalica – je moja najdraža šalica u posljednje vrijeme a da je najdraža potvrđuje činjenica da ja pijem sve iz nje i zapravo mi paše za sve varijante bili toplih ili hladnih napitaka.

Ikea

H&M naušnice i gumica za kosu – koja meni služi kao narukvica jedina su dva predmeta koja spadaju u kategoriju nakita a da ih ja nosim u posljednje vrijeme.

nakit

Asos sat – kojega sam spominjala već nebrojeno puta je sada već moj najdraži sat, savršen je.

sat

Asos novčanik – je zapravo torbica za kartice ili sitniš ali meni služi kao novčanik za novce i razne kartice jer ja se nikada nisam snalazila sa velikim novčanicima i posljednja dva mjeseca ovaj improvizirani novčanik i ja najbolji smo prijatelji i ne odvajamo se jedan od drugoga.

torba

Propolis sprej za grlo – vam treba ako ste skloni virozama i grlobolji kao i ja, odnosno, sada počinje moja sezona upale sinusa i ostalih popratnih dogodovština i u torbi i kraj kreveta uvijek imam pakiranje ovog propolis spreja koji je dostupan u Farmacia ljekarnama. Volim ga jer je najučinkovitiji a zaista nije niti malo neugodan.

sprej za grlo

Rokovnik – koji i nije rokovnik već nova bilježnica za zapisivanje svega vezanog uz blog jer sam rokovnik ispisala a nema smisla u listopadu kupovati novi. Eto, tek toliko da vidite gdje stoje svi nadolazeći postovi.

rokovnik

Za kraj sam ostavila suho lišće sa ovih slika koje jednostavno i čini tu moju obožavanu jesen toliko posebnu. Lišće u predivnim bojama, miris kestena u zraku, romantično šuštanje grana dok puše ugodan povjetarac, ah ta jesen, morate ju voljeti. isto tako, skrenula bi vam pažnju kako uz malo mašte možete kreirati svoje dekoracije za dom jer jesen je jedino godišnje doba koje pruža tu mogućnost. Neovisno da li se radi o svježem ili sasušenom lišću jer izgledati će čarobno u svakom pogledu.

jesen na stolu jesen u domu jesesnki ukrasi za stan

Sada me zanimaju vaši jesenski favoriti?