Everyday Coconut – Cleansing Face Wash

U jednoj u nizu kupovini na iHerb stranici kupila sam Everyday Coconut gel za umivanje
Količina sadržaja iznosi 354ml a cijena mu je 7.20$ – link.

Gel dolazi u plastičnom pakiranju sa pumpicom koja uvelike olakšava doziranje.
Namijenjen je svim tipovima kože te je pogodan i za okoloočno područje a sastav mu je sljedeći:
Coconut (cocos nucifera) water*, neem (azadirachta indica) extract (aqueous), papaya (carica papaya) extract (aqueous), saponified virgin coconut (cocos nucifera) oil*, decyl glucoside, glycerin, copra (cocos nucifera) extract, lavender essential oil, phenoxyethanol.
*Certified Fair for Life – Social and Fair Trade by IMO.
Paraben free • No synthetic fragrance • Gluten free.
Tekstura ovog gela je lagana i dosta tekuća, usprkos tomu, gel jako dobro pjeni i dvije pumpice su sasvim dovoljne za jedno temeljito umivanje.
Iako na deklaraciji stoji da je pogodan za oči te da skida kompletnu šminku moram reći da nije toliko temeljit jer svakako šminku treba prije gela skinuti sredstvom za skidanje šminke a gel uklanja tada ostatke koje odstranjivač nije skinuo. Vezano uz okoloočno područje, gel me nije iritirao no nije bio ni ugodan, mislim da bi isušio okoloočno područje s dužom primjenom dok je na ostatku lica pružio adekvatnu njegu te zaista smatram da bi bio pogodan za svaki tip kože.
Miris je jedini minus ovog gela jer podsjeća na sredstvo protiv moljaca, doslovno. Zaista sam iznenađena koliko je miris neugodan te štoviše intenzivan i traje skroz koliko traje i umivanje. Nimalo primamljivo te čak i odbojno, barem meni.
Gel je sasvim solidan za tu količinu naspram cijene, nije agresivan te odrađuje svoj posao ali moram ponoviti kako se zbog mirisa zaista više neće naći u mojoj košarici.
Koliko je vama miris presudan u preparativi?
Ivana
lp
 • sara kay

  Volim prirodne i biljne mirise. Umjetne i sinteticke nikako. Moja je njega bazirana većinom na biljnim hladnopresanim uljima, njima njegujem tijelo i skidam šminku, pogotovo sada kada sam trudna. Ulja mi uglavnom ne smrde. Volim taj miris, biljni i prirodni. Ali arganovo ulje…Nešto Prestrasno. Njegov miris teško podnosim. Srecom, brzo ispari

  • Vidiš, meni ne smeta toliko miris arganova ulja a ja ga koristim za kosu, kupujem ga u Kemigu.

 • Ja najviše volim u kremama za lice blage umjetne mirise, kakve imaju kreme Lancome, Estee Lauder,… baš uživam u tome kada otvorim posudicu i pomirišem; odustala sam od kupovine Clinique kremi (a “prirodne” nisam nikada previše ni gledala, osim Rose Cream i nekog savršenog tonika u spreju divnoga mirisa od Dr.Hauschka) jer u te ne stavljaju kao mirise (mislim Clinique), što je kao bolje. Ali ne pazim na to što je “zdravije”, a što “nezdravije”, malo mi je to postalo smiješno- ne treba sebe previše ozbiljno shvaćati; sada sam se sjetila nekog gela za tuširanje sa mirisom kave, mislim Yves Rocher, jako mi je bio dobar :);

  • O da, taj gel s mirisom kave i ja obožavam a i slažem se sa tobom po pitanju izbora ;).

 • To ti je zbog ulja neema, ima jako neugodan miris, a i prirodan je repelent! I da, mene isto miris smeta, ako mi miris nije dobar onda ne mogu koristiti dugo neki proizvod, jer sam jako osjetljiva na mirise. Ja nisam mogla u tvornici parfema boraviti više od minute jer sam skoro umrla od izmješanih mirisa. Šteta, neem je jako koristan u kozmetici i njezi lica, a veoma snažan miris sve to pokvari. jedino ako se taj isti miris ne zakamuflira s nekim parfumiranim mirisom koji na kraju može i iziritirati lice.

  xo

  • Moguće je da je od neema jer zaista nije privlačan mirisom :/.

 • Joj draga Ivana mene bi taj miris totalno odbio i ne bih gel ni koristila :/

  • Onda ga svakako zaobiđi ;).

  • jao kako sam se slatko nasmijala Jasmininom komentaru hehehe, apsolutno se slazem, ako mi miris ne odgovara proizvod vise ne koristim.. steta bas sam se ponadala da bi ovo mogla biti fina kupovina i za mene 🙂

  • Ne, ako padaš na miris ovo zaobiđi.

 • Za nešto što u nazivu ima coconut očekivala bih da tako i miriše. Baš šteta što nije tako.

  • Ni u primjesima :/ kao da ga ni nema. 🙁

Shop now at FOREO for the IRIS