Beauty Summer Selection – njega tijela

Jučer ste mogli čitati o mom odabiru proizvoda za njegu lica tokom ljetnog perioda a danas vam donosim nešto više o njezi tijela.

Moja koža tijela je izuzetno suha tokom čitave godine a to je najnaglašenije upravo tokom ljeta i zime. Sunce ipak čini svoje te ja koži tijela pridajem veliku pažnju jer kada dehidracija preuzme kontrolu moja koža dolazi u fazu prhutanja.

Kako je piling bitan u segmentu njege lice jednako je bitan i za ostatak tijela a moj odabir je jednak proljetnom odabiru – Afrodita Sugar Scrub. Omjer cijene i kvalitete ovog pilinga je fantastičan te vrijedan pažnje i moje skorašnje recenzije pa sada neću duljiti o njemu već ću još jednom naglasiti da je jako bitno odstraniti mrtve stanice sa površine kože jer ista će vam biti jako zahvalna.
O Nivea In-Shower-u sam vam nedavno pisala u ovom postu i sada sam već svakako uvjerena da mi je ovaj sa mirisom kakaa zaista najdraži. Koliko čujem ljeti i ne volimo toliko mazalice a opet ću ponoviti da je In-Shower adekvatna alternativa istima te će svakako poslužiti u žurbi.

Ukoliko vam ipak nije teško posegnuti za mazalicama nakon tuširanja ja bi kao svoje favorite izdvojila dvije neodoljiva mirisa i efekta ugode koji ostavljaju na koži – Lierac hranjivo suho ulje tri ruže i L’Occitane uljepšavajuću maglicu.
Boja koju dobivamo sunčanjem ili samotamnjenjem biti će dulje prisutna ukoliko kožu adekvatno hidratiziramo a meni su ova dva proizvoda sasvim dovoljna, ulje navečer a maglica ujutro. Uskoro slijedi recenzija za oba proizvoda.

Kako sam se dotaknula samotamnjenja moram priznati da sam ja ljeti ovisna o istome jer volim preplanuli ten ali ne volim prženje na suncu.
Clarins Liquid Bronze Self Taning losion sam recenzirala u ovom postu prije godinu dana i moje oduševljenje nije splasnulo te sam u međuvremenu samo nadopunila zalihu. Isti koristim za lice, vrat i dekolte te ponekad i za ruke.
Million Dollar Tan Spray Extreme obožavam od prvog nanošenja još prije dva mjeseca. Zaista najljepša nijansa ikada, postojana sigurnih tjedan dana te sprej pruža lijepu nadogradnju što je jako bitno kod ovih proizvoda.
St Tropez Everyday Body Moisturiser (medium/dark) služi za isticanje preplanulog tena i zaista odrađuje sjajan posao. Iako se može koristiti svaki dan ja ga nanosim dva puta tjedno što mi je sasvim dovoljno. Tople preporuke za sve one sa svijetlom puti.

Maui Babe Browning Lotion je najbolji akcelerator tamnjenja neovisno da li se radi o klasičnom sunčanju, šetnji gradom ili solariju. Ugodan miris, izuzetno hranjiv te ponavljam da garntira brže i postojanije tamnjenje. Jedina mana za istaknuti je da ostavlja lagani trag boje na odjeći.
Kako prethodni  akcelerator ostavlja trag na odjeći morala sam naći alternativu za gradsku šetnju te sam je našla u Olival ulju koje je još k tome obogaćeno zlatnim shimmerom. Iako se radi o ulju ono ipak lijepo upija u kožu te je također jako hranjivo i naravno pomaže pri bržem tamnjenju.
Nakon sunčanja koža žudi za što bogatijom njegom a ja ju dobivam sa Hawaiian Tropic maslacem za tijelo neodoljiva postojanog mirisa koji je rijetko dostupna na policama (tamno zeleno pakiranje) pa kada naiđete na isti ne razmišljajte treba li vam ;).

Nisam željela sugerirati proizvode za tijelo koje sadrže spf jer svi preferiramo različite faktore i različite teksture takvih proizvoda no moram istaknuti da se ja osobno sa takvim proizvodima najbolje snalazim u varijantama kada su u spreju zbog praktičnosti nanošenja a za tijelo najčešće koristim faktor 30. Nivea nikada nije podbacila po pitanju svoje ponude proizvoda za njegu tokom sunčanja pa tako nije niti sa linijom Protect&Refresh koju zaista jako volim jer mi pruža sve ono što je koži potrebno.
Biotherm Deo Pure roll on je definitivno najbolji deodorant ikada a kako se ja zaista jako puno znojim svakako sa sigurnošću mogu to potvrditi. Ne ostavlja tragove, brzo upija, ugodnog je mirisa te zaslužuje ubrzo recenziju.
Barfuss maska za stopala koja meni služi kao krema je odlična za suhu kožu stopala te cjelodnevnu njegu. 
Ukratko, to je bio moj izbor za ovo ljeto po pitanju njege tijela a sada me zanima vaš?
Ivana
lp