“SVE za NJU!”

Kategorije: Nekategorizirano

Zagreb, 3. listopada 2013.
Pobijedimo rak dojke, zajedno smo jači!

Kupnjom omiljene kozmetike pomažete borbi protiv raka dojke.
Udruga žena oboljelih i liječenih od raka dojke, njihovih obitelji i prijatelja, „SVE za NJU!“ jučer je u parfumeriji Douglas u trgovačkom centru Cvjetni obilježila pokretanje hrvatske kampanje u sklopu Breast Cancer Awareness (BCA) koju su osmislile Estée Lauder Companies (ELC). Prije samo nekoliko dana u svijetu i u Hrvatskoj započelo je obilježavanje mjeseca borbe protiv raka dojke, a u sklopu ovogodišnje kampanje pod nazivom „SVE za NJU, najbolju prijateljicu”, Udruga je u suradnji s tvrtkom Orvas Plus predstavila dva seta proizvoda Estée Lauder i Clinique označenih ružičastom vrpcom čijih će 50 posto maloprodajne cijene biti donirano za rad Centra za psihološku pomoć ženama oboljelilma od raka. Proizvodi će se moći do kraja godine kupiti u parfumerijama Iris, Douglas, Müller i Anabella u Hrvatskoj.

„Rak dojke i dalje drži neslavno prvo mjesto po broju oboljelih i umrlih žena. Želimo to promijeniti! Upravo zbog toga nam je izuzetno drago što naši partneri prepoznaju djelovanje našeg Centra za psihološku pomoć i što njima ostvarujemo dugogodišnju suradnju. Razlog zbog kojeg sve ovo i radimo su naše korisnice, žene koje svaki dan susrećete na cesti, a ni ne znate da im treba pomoć. One su naš pokretač i zato smo presretni svaki put kad vidimo da ovakvim suradnjama usrećujemo ponajprije njih“, istaknula je dopredsjednica udruge SVE za NJU! u ime Almenke Balenović, predsjednice Udruge. 

Svake godine se u svijetu komunicira poruka o važnosti borbe protiv raka dojke, a 2013. posebno se ističe zajedništvo. “Mislim da je ovo najmanje što svi mi možemo dati u podizanju svijesti o borbi protiv raka dojke. Do danas je Breast Cancer Awareness kampanja diljem svijeta skupila vise od 48 milijuna dolara za istraživanje, edukaciju i medicinske usluge. Ponosni smo što u Hrvatskoj nastavljamo uspješnu suradnju s udrugom SVE za NJU! već četvrtu godinu zaredom, a cilj nam je do kraja godine prikupiti 50.000 kuna za pomaganje rada udruge”, ističe Lena Pleština, division manager u Orvas plusu, distributeru Estée Lauder proizvoda.

O međunarodnoj kampanji Estée Lauder Companies u 2013. – Breast Cancer Awareness (BCA)
Orvas Plus d.o.o. kao distributer brandova kompanije Estée Lauder, predstavlja kampanju Breast Cancer Awareness (BCA) koju je je osmislio ELC (Estée Lauder Companies). Na međunarodnoj razini joj je cilj podići svijest o važnosti ranog otkrivanja i zdravlja dojke kroz edukacijske brošure, BCAcampaign.com, Facebook.com/BCAcampaign, Twitter: @BCAcampaign i na Instagramu: @BCAcampaign, kao i kroz distribuiranje milijuna ružičastih vrpci kroz Estée Lauder Companies prodajnih mjesta

O udruzi
Udruga „SVE za NJU!“, osnovana 2008. godine, provodi aktivnosti pružanja psihološke pomoći ženama oboljelima od raka i njihovim obiteljima. Centar za psihološku pomoć oboljelim ženama otvoren je 2010. godine, a osim psihološke pomoći pruža smještaj ženama iz udaljenih mjesta za vrijeme liječenja u Zagrebu. Svi programi Centra su besplatni.

Udruga „SVE za NJU!“ u mjesecu listopadu je pripremila zaista puno događanja, a ovim putem pozivamo sve građanke i građane da nam se 5. listopada 2013. pridruže na Cvjetnom trgu u vremenu od 10.00 do 16.00 sati, gdje će moći saznati više o mogućnostima zdravog života i prehrane, prevencije i borbe protiv raka dojke te ujedno i kako biti podrška svojim bližnjima.
Ja znam da ću sutra biti tamo a nadam se i vi !!
 • Sad sam kuckala kod Dear Skin, pa vidim da si i ti bila:) Dobra akcija, i još mi je draži post jer će žene navesti na razmišljanje. Moja mama je umrla od raka dojke i zato vas molim drage žene idite na preglede redovno. Ultrazvuk jednom godišnje, ako koristite kontracepcijske pilule dva puta, mamografija poslije 40. To što vam niko nikad nije imao rak dojke ništa nažalost ne znači, i morate na pregled. Meni kažu često kako ne moraju i boje se, a ja eto moram…Bojim se i ja, umrem od straha svaki put, ali znam da činim samo dobro za sebe. Eto, hvala Anaviglam na ovakvom postu:))) Da, kod nas u Banjaluci postoji takođe divno udruženje, zove se Iskra i ne može se više izreći koliko su pomogle ženama i nabavile su čak i pokretne mamografe. Koga zanima neka malo progugla:))) Ostanite lijepe i pregledane:)

  • Hvala ti draga na ovako lijepom komentaru i što si sa mnom i čitateljicama podjelila svoje tragično iskustvo zbog kojeg mi je jako žao.

   Znam za Iskru i zaista im svaka čast.

   Slažem se sa tobom, pregled je nužan jer bolje je spriječiti nego liječiti.

   lp

 • svaka cast na ovakvim dogadjajima! treba podici svest kod zena o raku dojke, prevenciji, pregledima i svemu sto moze pomoci da se isti spreci ili otkrije na vreme

  • Slažem se, zaista treba dati na važnosti ovakvim problemima.

   lp

 • predobra akcija, eto i ja sam jučerašnjim shoppingom malo pridonjela 😀

  • Jako lijepo od tebe i baš mi je drago ;), bravo!!

   lp

Shop now at FOREO for the IRIS