Real Techniques by Samantha Chapman – Miracle Complexion Sponge

Svoje zadovoljstvo u korištenju spužve pri nanošenju tekućih podloga podijelila sam sa vama u postu o originalnom beauty blenderu koji je po meni izvrstan proizvod u segmentu spužvi za nanošenje podloga, što onih tekućih što onih u prahu.

Danas vam također donosim recenziju jedne izvrsne spužve za nanošenje podloga.

Naime, nedavno sam naručila sa stranice iHerb.com Real Techniques by Samantha Chapman “Miracle Complexion Sponge” po cijeni od 5.99$ (+ 4$ shipping te za prvu narudžbu možete iskoristiti promotivni kod za popust UZO074).
Kako sam sa ostatkom Real Techniques kistova jako zadovoljna (a imam ih sve, zapravo nedostaju mi samo tri koja mi ionako nisu potrebna) imala sam velika očekivanja od ove spužve.

Spužva dolazi u klasičnom plastičnom pakiranju sa postoljem koje nikako nemojte baciti već ga ostavite za daljnje odlaganje spužve.
Ovom spužvom nanosim tekuće podloge, korektor te puder u prahu i odgovara mi za sva tri navedena segmenta.

Spužva je jajastog oblika te i veličine samog jajeta s napomenom da postoji sa jedne strane rez pod strogim kutem te sa druge strane strogi špic/vrh.

Lijevo na gornjoj fotografiji je suha spužva nakon nekoliko pranja a sa desne strane još neoprana i nijednom korištena spužva.

Dakle, po pranju, naročito nakon nekoliko pranja, spužva mijenja svoj oblik i veličinu.

Po prvom pranju spužva nije ispustila boju ali je znatno posvijetlila a da ne govorim kako je promijenila i oblik i veličinu.
Naime, po tom prvom pranju iznenadila sam se kako je spužva teksturom zapravo gusta, veličina se naravno poduplala no po cijeđenju duplo se smanjila od prvotnoga stanja kada je izvađena iz pakiranja.
Oblik koji je ostao je bio užasan, ukoliko padate na estetski izgled gledat ćete ovu spužvu sa raznim grimasama na licu jer ja sam imala dojam kao da se igram plastelinom pa mogu od iste izrađivati razne oblike :/.
Isto tako me neugodno iznenadilo sušenje iste od otprilike 15ak sati i ni tada nije bila u potpunosti suha :/ ali kako ju koristim na način da ju namočim pa ocijedim to mi i nije toliko zapravo ni smetalo.

Po sušenju taj nepravilan oblik je ostao nepromijenjen i moram priznati da mi sada takva nije nimalo privlačna, mislim, u krajnjoj liniji to je zaista nebitno ali opet kažem ako padate na estetiku u mjeri u kojoj padam i ja ovo će vam biti “trn u oku”.

Sa lijeve strane na gornjoj fotografiji je spužva nakon nekoliko pranja ali posušena a sa desne strane je ta ista samo mokra.
Dakle, veličina spužve po kvašenju se podupla te tako i promjeni oblik u nešto pravilniji i kada ju perem nakon upotrebe dobro ju ocijedim te vratim na njeno postolje i pustim da se suši te tako poprima ipak nešto pravilniji oblik.

Nakon nekoliko pranja primijetila sam da se zaista po sušenju duplo smanji od prvotnoga oblika i veličine nakon što sam ju izvadila iz pakiranja, tekstura se nije bitno promijenila te je i dalje jako gusta a spužva je jednako upotrebljiva kao u početku.
Dosta vas je u prethodnom postu, kada ste vidjeli da sam ju kupila, pitalo koja je razlika između nje i originalnog beauty blendera, e pa drage moje razlika je sljedeća:
– beauty blender je nešto drugačijeg oblika koji se ne mijenja ni po sušenju ni po upotrebi, stalno je isti osim kada je mokar a i tada je samo duplo veći taj isti oblik
– beauty blender se puno brže suši
– tekstura beauty blender spužve je u potpunosti drugačija jer je RT spužva uvelike gušće teksture
– beauty blender je puno jednostavnije oprati dok sa RT spužvom se zaista malo i namučite
– po nanošenju tekućih podloga ja sa beauty blenderom mogu samo utapkavati puder a sa RT spužvom možete isti i povlačiti po licu ali i utapkavati te tako dobivate jače prekrivanje (korektor i puder u prahu možete i dalje i sa jednom i sa drugom spužvom samo utapkavati)
– beauty blender košta 19$+shipping a RT spužva košta 6$+shipping … ogromna razlika u cijeni.
Dakle, prethodno navedene natuknice su činjenice koje su mi odmah prošle kroz glavu, ono što će meni biti bitno jest faktor postojanosti, naime, jedan originalni beauty blender mogu imati i do 3-4 mjeseca uz učestalo korištenje a ne znam koliko će RT spužva biti postojana za korištenje, ako će me isto moći služiti 3-4 mjeseca mislim da ću ipak dati njoj prednost.
Količina potrošene tekuće podloge je ista pri korištenju obje spužve.
Teško mi je iznijeti neki konkretan zaključak i donijeti presudu da li je bolji beauty blender ili RT spužva, možda sam uhodana bolje sa beauty blenderom a RT spužvu još nisam dovoljno puta koristila no možda je efekt sa beauty blenderom nešto prirodniji mada je i sa RT spužvom jako prirodan … neodlučna sam jer su obje spužve divne … mekane, ugodne, funkcionalne za nanošenje različitih podloga … uglavnom, ne možete pogriješiti sa odabirom ;).
Znam da vam nisam pretjerano pomogla svojom neodlučnošću koja mi je spužva bolja no kako je RT spužva uvelike jeftinija a vi niste spremni odvojiti preko 100kn za beauty blender onda vam je moj odgovor itekako jasan.
ps – nadopunu koliko sam dugo jednu RT spužvu mogla koristiti ću dopisati naknadno a ako primijetim neku bitniju razliku također ažuriram ovaj post.
Dakle, vaša odluka će pasti na … ??
lp
 • Ti i ja kao da imamo dva različita proizvoda. Za početak, moja nikako ne izgleda ovakva, niti nakon nekoliko pranja, niti je posvijetlila, niti promijenila oblik. Suši mi se onako, ne baš brzo, ali joj ne treba ni tako dugo. Nisam zadovoljna nikako kako izgleda na licu. Ovo si dobro opisala kada si rekla da je Beauty blender gušći i vjerujem jer ova RT mi je kao neka maramica. Nikako nisam zadovoljna. I svakako planiram kupiti original BB.

  • Hmmmm, sad se brinem, doduše, imam još jednu pa ću vidjeti da ću i s njom imati isto iskustvo :/.

   Meni opet kažem nije prevelika razlika osim što sam se na BB navikla već mada ako netko ima želju za prbati neće puno pogriješiti sa odabirom RT.

   lp

 • A joj izgleda mi kao neki smežurani krompir :)))) Ja grozno gledam na estetiku i mislim da bi brzo letjela kod mene da izgleda ovako. Nije za hvalit se al’ što ću kad sam takva :/

  • Hihihi, baš tako izgleda, kao mali tamo neki sa strane krumpir :/.

   Upravo sam zbog toga i toliko skrenula pažnju na aam izgled te spužve jer znam da će osobama koje padaju na estetiku biti ozbiljan problem.

   lp

 • Meni su taman jutros poslali novi jer mi onaj naručen prije mjesec dana nije stigao :/ te se svakako veselim isprobavanju i donošenju vlastitog suda. Platila sam ga 4,5 funte na nekoj promocij sa 10% off 🙂

  • Jedva čekam tvoju recenziju onda ;).

   lp

 • Iako obožavam RT kistove, mislim da bi moja odluka pala na BB kada su u pitanju spužve 🙂

  • Ja sam više manje zadovoljna sa obje mada sam nekako navikla na BB ali opet kažem nije ni ova RT za odbaciti ;).

   lp

 • Izgleda jako loše nakon pranja :/ ne znam, nisam baš opsjednuta tim spužvicama, draži su mi kistovi.

  • Ja volim svašta isprobati i moram priznati da sam od BB sklonija smužvama jer mi je draži puno prirodniji efekt koji ostavljaju ali za neka konkretna prekrivanja ipak mi je najdraži kist :D.

   lp

 • Pročitala sam pažljivo tvoju recenziju, jer su me ova dva sunđerčeta zainteresovala. Međutim sada vidim da nisu ništa posebno kako sam pomišlila. Ono što mene najviše brine jesu bakterije koje se množe u tim spužvicama i nakon pranja. Ne znam možda preterujem, ali ne to odbija 🙂

  • Dosta je ljudi zapravo skeptično zbog same činjenice da se radi o spužvi mada ja svoju perem odmah po korištenju i nikada mi do sada nije radila nikakve neugodnosti, na kraju krajeva i kist može navući neku bakteriju ako se dovoljno adekvatno ne održava.

   Moram priznati da sam ja od BB sklonija spužvama jer dobivam prirodniji look i to sa drastičnom razlikom od kista ali opet bi uvijek svakom prije predložila da mu treba kist :/ … sv je to do pojedinca i navika.

   lp

 • Neverovatan mu je oblik, stvarno se ponaša kao plastelin 😀

 • Hm…čovječe kako se deformisala, i baš je malena. Ne znam koju bih izabrala, jer nemam ni jednu pa ne mogu upoređivati :), ali ako može,ja bih roze 😉

  • Hihihihi, koju god da odabereš razlika je u nijansama.

   lp

 • scarfs

  Nije nešto što bi voljela imati…

  • Onda obrati pažnju na RT kistove ;).

   lp

 • Sad mi je drago što ju nisam naručila. Nemam ni BB, nisu mi te spužve toliko napete… Držim se kistova. A ta je spužva totalni mess. Hahahaha, meni vjerojatno bi letila u smeće. Nevjerojatno u što se pretvorila. 😀

  • Da … estetski zaista nije najprivlačnija 🙁 ali u konačnici je efkisana pa sam ja uspjela zažmiriti na tu činjanicu.

   lp

 • Grozno kako je deformisana… Ja sam zavoljela spužvice ali nemam originalni BB nego isto neki dupe od UBU i super mi je 🙂

  • Dok god si zadovoljna skuplje varijante zanemari ;).

   lp

 • imam ebay verziju beauty blendera i super mi je pa cu se drzat njega 😀 (niki)

  • Nego šta, slažem se, ako si zadovoljna jeftinijom alternativom ćemo komplicirati ;).

   lp

 • Anonymous

  na sta lici , oooo O-o ipak cetkice biram hehe
  Lana

  • Hihihihi, nije baš toliko strašno čim obavlja posao ;).

   lp

 • A joj, meni ovo ne izgleda dobro 🙁
  Mislim da ću prije dati nešto više novca i kupiti Beauty Blender

  • BB je definitivno nešto toliko savršeno da ja svaki puta kada nanosim njime podlogu zagledam u ogledalo, predivan efekt.

   lp

 • joj, ne znam, radujem se probi ovog blendera iako sam skeptična jako… kistovi su mi ipak najdraži 😀

  • Ma nemoj biti skeptik, možda te baš toliko oduševi pa ti bude draži i od kistova ;).

   lp

 • Kada sam videla slike mislila sam da si uporedjivala fejk i original i onda procitam tekst i ne verujem. Bas uzasno.

  • Pa dobro, funkcija mu se ne mijenja pa eto onda toliko izgled nije presudan :/ , barem meni :D.

   lp

 • Kupila sam Beauty Blender na tvoju preporuku i ne planiram mijenjati , zasad me u potpunosti zadovoljava 🙂

  • Baš mi je drago da si zadovoljna :D.

   lp

 • Moja odluka je… da ću preskočiti oba. Ali je recenzija došla u najboljem mogućem trenutku (online sam naručivala kistove, pa sam u košaricu ubacila i spužvu). No way, Jose.
  Hvala ti.
  Šta drugo reći.
  Kako je i teta Lija napisala, brinu me te bakterije, vlaga na sebe navlači čudesne mikrobe i ne želim to na licu. A ne mogu ga baš hermetički osušiti 🙂

  Sve u svemu, koliko su napravile dobar posao s kistovima, toliko su promašili sa ovom spužvom. Šteta.

  • Drago mi je da sam pomogla 😉 mada opet ponavljam meni se opet ta svužva sviđa, zaista ne mogu reći da je loša a ovo za bakterije je samo stvar izbora no ako bi te to toliko smetalo svakako je zaobiđi.

   Kistovi su zaista perfektni i bez mana.

   lp

 • Imam BB i ovu RT i BB mi je mnogo draži. Skontala sam da se moja RT vrati u pravi oblik (samo veći jer je mokra) kada napunim posudu sa vodom i stišćem je pod vodom. Tako se najbolje ispere i ne izgleda ko smežurani krompir, pa je samim time i lakše koristiti. 🙂

  • Moja se isto vrati u prvotno stanje kad je mokra ali kad je suha krumpir je :/ :D.

   lp

 • Ja je koristim vec dugo i nije mi se uopste deformisala a koristim je svaki dan. Poprilicno se brzo susi, mada malo teze pere. Bas mi je zao sto ti se to desilo. Puno pozdrava

  • Ma ne smeta meni što izgleda kako izgleda dok god obavlja funkciju ;).

   lp

Shop now at FOREO for the IRIS