Diora Keratherapy – Keratin Infused Deep Conditioning Masque

Kategorije: Diora Keratherapy, Kosa

Nedavno sam u posjeti zanimljivog dućana Bahlen kupila ovu keratinsku masku za kosu iz čiste znatiželje jer do tada sam zapravo imala neku diverziju prema proizvodima za kosu koji sadrže keratin :/ ni sama ne znam zašto, možda sam smatrala da mi nije potreban. uglavnom, po prvom korištenju ugodno sam se iznenadila a sada je to već moja HG maska za kosu.

Maska dolazi u tubi od 237ml i cijena joj je 115kn .

Diora Professionnel je zapravo američki brend baziran isključivo na proizvodima za kosu a više o istom možete pročitati na njihovoj web stranici.

Masku sam koristila zadnjih pet nedjelja. Pri puta kada sam ju nanijela držala sam ju na kosi otprilike dva sata, drugi puta sam ju držala tokom popodneva (otprilike 5 sati) a naredna tri puta sam ju držala preko noći (otprilke 8 sati).
Prvo sam oprala kosu i nisam koristila regenerator već sam ju samo dobro posušila ručnikom te potom nanijela masku koja mi je olakšala raščešljavanje. Količina maske koja vam je potrebna za vašu kosu zapravo ovisi o vašoj kosi ali za moju dugu ali jako tanku je bila potrebna veličina ljuske oraha, mada ja zaista ne štedim kada je u pitanju kosa pa nakon te količine dodam još otprilke polovicu prethodne količine koju najviše rasporedim po vrhovima.
Potom umotam kosu u neki rep/punđu te ju zamotam alumijskom folijom i zavežem maramom da mi ne klizi s glave.
Ujutro kosa naravno bude vlažna i samo ju isperem sa običnom vodom i posušim fenom.
Efekt na kosi je neopisiv. Ovo je zaista moja HG maska za kosu.
Kosa se obnovi upravo na mjestima na kojima joj obnova i treba dok na dijelovima gdje je kosa u potpunosti zdrava imam osjećaj kao da ju dodatno zaštiti. Kosa mi je je inače ravna ali lagano se na vlažnom vremenu uvija i to me zapravo smeta no nakon upotrebe ove maske zaista tih problema više nemam. Svilenkasti osjećaj dok prolazite kroz kosu je zaista izvanredan. Isto tako, osjećam da mi je kosa snažnija i čvršća nakon upotrebe ove maske a o sjaju da ni ne govorim. Podatnost kose je također za svaku pohvalu.
Možda mi se čini ili je zbog ovog prijelaznog perioda ali kao da mi se kosa manje i masti :/ .

Tekstura maske je zapravo klasična, kremasto gelasta no ipak nešto gušća ali miris je taj koji je jednom riječju – WOW. 
Miris me podsjeća zapravo na neki puderasti parfem s notama mošusa ali nikako se ne mogu sjetiti točno koji :/. Taj miris je jako intenzivan i traje dok god imate masku na kosi ali i nakon ispiranja maske samo je tada uvelike decentniji te krajem dana hlapi u potpunosti.

Prilažem sastav ove maske mada kako meni sastojci nisu baš presudni o njima ne bi ni išla u širini, no znam da ima dosta žena koje paze baš na sastav koji im je suprotno od mene presudan pa čisto da imaju u vidu šta se tu nudi 😉 .
Prezadovoljna sam prvenstveno jer sam otkrila svoju HG masku za kosu koju ću svakako kupovati iznova. Moja kosa je na nju odreagirala jako pozitivno i rezultati su bili vidljivi već nakon prve upotrebe a mislim da će sa svakim narednim nanošenjem kosa biti zaista besprijekorna.
Ukoliko smatrate da vam je to previše posla ostavljati masku na kosi satima postoji mali trik da istu nanesete nakon pranja kose te ju posušite fenom i opet isperete jer keratin voli toplinu pa vam je efekt gotovo jednak.
Vrijedna je svake pohvale i mislim da će mi jedno pakiranje potrajati 3-4 mjeseca što smatram idealnim omjerom cijene i kvalitete.
Keratinski proizvodi za kosu … koristite li i imate li neke svoje prijedloge??
lp
 • Deluje sjajno. Prvi put čujem za ovaj brend, ali obožavam proizvode na bazi keratina. Mislim da ovoga nema kod nas i baš mi je krivo, ali ako se pojavi, vrlo rado ću kupiti

  • Zaista je krasan proizvod i baš si razmišljam da se sada bacim totalno na keratinske proizvode kada mi tako odgovaraju ;).

   lp

 • Loreal Mythic Oil – nešto savršeno za kosu, probaj ako nisi 🙂

  • Imala sam basku i bila je božanstvena :D.

   lp

 • Anonymous

  bas bih probala , sve sto je za kosu volim da isprobam =)
  zvuci fino , mada imam dosta neotvorenih proizvoda za kosu ,bas iz razloga sto cim vidim nesto novo , odmah kupim …Lana

  • Ma ništa mi ne govori, sve razumijem … ja valjda imam uvijek 10 otvorenih šampona :/.

   lp

 • Zbilja mi jedna stvar nije jasna-zašto kod svake maske za kosu je zastupljen alkohol i to na visokom drugom mjestu!? Naime, kada sam jednog dana krenula u potragu za maskom za kosu bez alkohola-shvatila sam da kao takva ne postoji!! Za alkohol je opće poznato da isušuje, stoga mi zbilja nije jasno zašto je ama baš svaka maska za kosu prekrcana alkoholom? Ako netko zna za masku bez alkohola, javite:)

  • To sam primjetila čak i ja koja zaista i ne marim za sastojke ali sudeći da si se ti bacila u potragu i nisi našla nijednu bez možda je nužan :/ … vjerujem da postaji opravdani razlog ali vjerujem i da se uz neki adekvatni balans da lijepo iskoristiti a da ne šteti … barem je eto moje iskustvo sa ovom maskom (a i mnogim drugima koje također sadrže alkohol) takvo :).

   lp

 • Keratin san koristila samo jednom kada sam bila na Steampod tretmanu i mogu reći samo WOW 😀
  Ovo mi se čini zanimljivim, ide na WL. 😀

  • Jedva čekam onda tvoje dojmove ako isprobaš ;).

   lp

 • I ja sam u potrazi za dobrom maskom i neki dan bila u Bahlenu, gledala sam ju ali nisam kupila samo iz razloga što je prodavačica bila prenapadna i prenapasna.

  Možda odem po nju u drugu smjenu 😀

  • Odi draga onda u drugu smjenu jer meni je fenomenalna :D.

   lp

 • OK, ovo mi treba 😀 Imala sam prije neku masku s keratinom i nisam bila zadovoljna. Možda ova bude pun pogodak kao i tebi 😀

  • Evo meni je prva pa sam i više nego zadovoljna 🙂 a nadam se da bi i ti bila :D.

   U čemu je bio problem s tom tvojom i špni nam koja je 😀 ??

   lp

 • Anonymous

  Cure kolika je postarina prelo njohove web stranice? Ja bi ja biiiii

 • scarfs

  Nisam probala masku s keratinom ali L’orealov P.regenerator s keratinom mi je bio bez veze 🙁
  Možda ipak kereatin nije za moju kosu ali ova tvoja recenzija baš mami na kupovinu

  • Hmmmmm :/ … je li moguće da sam ja po prvi puta isprobala nešto s keratinom i toliko se oduševila :/ jer i ja sam baš bila skeptik prema takvim proizvodima :/ … hm, evo, ako je probaš nadam se da ćeš se oduševiti kao i ja jer ja sam oduševljena efektom.

   lp

Shop now at FOREO for the IRIS