Favoriti mjeseca – kolovoz ’13

Kako znam da sutra neću stići objaviti post (a zadala sam si neki raspored pon-sri-pet) odlučila sam danas napisati koju riječ o favoritima kolovoza i zapravo mi je drago da je objava baš danas jer eto mislim da po prvi put na prvi dan narednog mjeseca pišem o favoritima prethodnog :D.
Odlučila sam se držati prošlomjesečne ideje da izdvojim 5 favorita iz dekorative i pet iz preparative a u postu “Mjesec u slikama” možda dodam neke favorite naknadno no to ću u hodu smisliti šta i kako ;D.
Proizvode koje sam izdvojila za favorite kolovoza su definitivno svakodnevni proizvodi koji su me uvelike impresionirali jer većina su ih noviteti za mene tako da je ovo zapravo dvostruko zadovoljstvo :D.
PREPARATIVA

Lice, tijelo i kosa … potrudila sam se a i nastojat ću i ubuduće obuhvatiti ta tri segmenta u favoritima jer tako je i najlakše zapravo izdvojiti samo 5 favorita :D.

Sephora losion za tijelo (monoi tiara) u varijanti putnog pakiranja od 50ml sam iskopala iz “Sephora kutije”, naime, kako se Sephora kod nas zatvorila ja sam se dobro opskrbila njihovim proizvodima koje sam obožavala ali eto na žalost kutija je više manje prazna 🙁 no drago mi je da sam ovaj losion čuvala za ljeto jer miris je svakako idealan za isto :D.
Dakle, krasan miris, bogata njega i brzo upijanje 😀 … mada moram reći kako sam potrošila ovaj krasan losion i bila tužna zbog toga jučer sam dobila jedan meni potpuno nepoznatog brenda i odmah ga morala isprobati te se oduševila i tuga za Sephorinim je brzo prošla, uglavnom, naslućujem kako bi se mogao naći u favoritima rujna no više o njemu čim prije ;).

Pantene Pro-V serum za ispucale vrhove mi je ustupljen na recenziju pa sam ga zaista pomno testirala prethodnog mjeseca na svojoj kosi koja je bila malo čak i zapuštena jer su vrhovi ošišani negdje početkom svibnja a ja obično idem svaka dva mjeseca na skraćivanje vrhova. Uglavnom, vrhovi su bili što ispucali što suhi i nedostajalo im je malo obnove i moram priznati da je serum pomogao. 
Koristila sam ga na mokroj kosi nakon svakog pranja i ta oštećenost nije bila toliko vidljiva a moram priznati da sam bila krajem prošlog tjedna kod frizera i nije bilo previše toga za skratiti, dakle obnovio ju je svakako … na deklaraciji doduše piše da se nanosi na suhoj kosi ali ja volim nanosite sve preparate na mokru kosu, stvar izbora ;D.

Thayers Rose Petal Witch Hazel with Aloe Vera losion je proizvod o kojem moram čim prije napraviti recenziju jer sam oduševljena kako već dugo nisam bila sa losionom.
Koristim ga na način da sam ga presula u bocu sa dozerom na sprej i pošpricam lice sa njim nakon umivanja te ponekad tokom dana kada obnavljam make up.
Jednostavno savršeno njeguje kožu :D.

Kiehl’s Penthenol Protein Moisturizing Face Cream koristim kao noćnu kremu tokom čitavog ljetnog perioda i tek sam sada shvatila da ju nikako nisam spomenula :/.
Kako sam tokom dana lice matirala što sa kremom što sa bazom te puderom (tekući u prahu) pa još i učestalo korištenje matirajućih fiksatora, uglavnom, posljedice poput dehidracije bi se svakako mogle pojaviti a da se to spriječi moralo se izbalansirati adekvatnom hidratantnom noćnom kremom poput ove – predivna je.
Murad Oil-Control Mattifier SPF 15 je jedna od matirajućih krema koje sam intenzivno koristila kroz ovaj ljetni period i koja je za mene zaista savršena jer matira besprijekorno. Zimus me je malo isušila ali zato je tokom ovih toplijih dana odradila izvanredan posao i nije ostavila nikakve posljedice već je čuvala i pazila na moje lice te spriječila navale viška sebuma i ljeto je prošlo bez ijednog prištića :D.
PREPARATIVA

Ljeto je prošlo za mene u širokom spektru boja ali ga ja završavam u vrlo neutralnim nude nijansama 😀 .

Golden Rose Terracotta Blush On 09 je rumenilo za koje ste me većinom pitale u prethodnom postu
Obožavam ovo rumenilo prvenstveno jer je poklon moje drage Jasmine (Make Up Arena) a i veliki sam fan Golden Rose brenda :D. Recenziju planiram kroz narednih par dana upravo jer vas je toliko zainteresiralo u prethodnom postu pa sada neću duljiti 😉 .
Ukratko … krasna nijansa, postojano i idealno pri nanošenju.

MAC Blot Powder (Medium/Dark) je krasan matirajući puder u kamenu koji me je vjerno pratio tokom ljeta u popravcima tokom dana ali nekako sam ga učestalo u kolovozu nanosila i uredno ujutro nakon tekuće podloge. Krasan je… nijansa idealna, matira besprijekorno a ne isušuje niti malo (kako mnogi znaju) te je postojan satima.

Sisley Phyto Lip Shine (11 Sheer Baby) sam recenzirala u zadnjem postu i moram priznati da sam ga od 31-nog dana koristila zasigurno 25 dana 😀 i on je definitivni pobjednik favorita kolovoza.

Anastasia Brow Wiz (Medium Ash) je moja nova “igračka” za obrve o kojima znate da sam gotovo pa ovisna 😀 . 
Savršena nijansa za moje obrve kao prvo i osnovno a nadalje sa olovkom je lako raditi, uz nju sa druge strane dolazi i češljić za obrve koji je od velike koristi, tekstura olovke je predivna jer je niti pretvrda niti premekana a sama po sebi je postojana tokom čitavog dana bez ijednog popravka. Definitivno otkriće mjeseca.
Rimmel Scandaeyes (004 Taupe) je krasna olovka koja je postojana satima (na unutarnjoj liniji koji 5 sati a na kapku do skidanja šminke) te se lako i lijepo nanosi. Nijansa je predivna i zapravo najidealnija taupe olovka na koju sam naišla a cijena je iznimno pristupačna.
To su bili moji favoriti mjeseca … vaši su također dobrodošli u komentarima 😉 !?
lp