La Roche Posay – Effaclar

Napokon je došlo vrijeme da vam recenziram omiljena dva La Roche Posay proizvoda iz linije Effaclar koja je namijenjena masnoj koži s nepravilnostima.

Effaclar losion/tonik je proizvod bez kojega ja ne mogu, tj ne funkcioniram a naročito u ovom ljetnom periodu.
Naime, radi se o losionu koji potiče mikroljuštenje te sužava i otčepljuje pore.
Dolazi u pakiranju od 200ml po cijeni od 108kn.
Koristim ga tokom cijele godine prema potrebi no ljeti nešto intenzivnije, čisto iz razloga jer iako ljetno vrijeme donosi vrućine koje moja masna koža baš i ne tolerira, ja ne odustajem i od nešto konkretnijih podloga a onda su tu sva silna matiranja tokom dana … uglavnom, reakcije mora biti naravno.
Dakle, koristim ga kada je moja koža u fazi problema poput prištića (bilo potkožnih ili crvenih ili bijelih … u svakom obliku), koristim ga i nakon nekih pilinga i maski namjenjenih masnoj koži, koristim ga jednostavno u danima kada se osjećam da mi koža nije dovoljno čista i njegovana.
Uglavnom, ne biram kada ću ga koristiti (ujutro/uvečer) jer jednostavno kada god da ga koristim znajte da ga koristim jer ga trebam. Što mi to on točno pruža … ovo je vjerovatno jedini losion sa kojim zaista osjetim da dubinski čisti i obnavlja iziritiranao područje, vidim promjene u kratkom periodu i najbitnije od svega je kada me riješi iritacija na određenom području lica riješio je to zauvijek. 
Što se sastava tiče …
AQUA / WATER
ALCOHOL DENAT.
GLYCERIN
SODIUM CITRATE
PROPYLENE GLYCOL
PEG-60 HYDROGENATED CASTOR OIL
DISODIUM EDTA
CAPRYLOYL SALICYLIC ACID
CITRIC ACID
SALICYLIC ACID
PARFUM / FRAGRANCE
… po samom mirisu već osjetite eksploziju alkohola i netko sa osjetljivijom kožom lica bi trebao pripaziti jer losion kao takav jeste nešto agresivniji ali eto ja ga koristim valjda već deseto pakiranje (opet kažem prema potrebi ne konstantno) i mene nije niti isušio, niti stvorio dodatne iritacije, niti uzrokovao ikakve probleme, upravo suprotno – uvelike mi je pomogao svaki put.

Nadalje, također odličan proizvod – Effaclar gel za umivanje.
Radi se o pjenušavom gelu za čišćenje masne i osjetljive kože.
Gel za umivanje dolazi u tubi u tri različita pakiranja, manjem od 50ml po cijeni od 28kn, srednjem od 200ml po cijeni od 85kn te onom najvećem od 400ml po cijeni od 125kn.
Gela ne treba pretjerano puno jer brzo i lako zapjeni a sam miris niti je privlačan niti je odbojan, baš je onakav kakav bi proizvod ovakve namjene trebao biti – decentan a opet dovoljno primjetan.
Ovaj gel kao i prethodni losion također koristim prema potrebi i također ga uvijek imam u zalihama te isto tako mislim da sam potrošila već desetak pakiranja.
Koristim ga dakle u danima kada mi je lice iziritirano prištićima ili mi se tek naslućuju problemi na koži lica ili jednostavno imam potrebu za dubinskim čišćenjem koje ovaj gel i pruža.
Razliku vidim i osjetim a da pritom ne ostaju negativne posljedici jer niti me je isušio niti uzrokovao iritacije. 
Sastav …
AQUA / WATER
SODIUM LAURETH SULFATE
PEG-8
COCO-BETAINE
HEXYLENE GLYCOL
SODIUM CHLORIDE
PEG-120 METHYL GLUCOSE DIOLEATE
ZINC PCA
SODIUM HYDROXIDE
CITRIC ACID
SODIUM BENZOATE
PHENOXYETHANOL
CAPRYLYL GLYCOL
PARFUM / FRAGRANCE
… dakle, svakako opet moram ponoviti da koristim gel isključivo prema potrebi što i vama preporučam (kao i prethodni losion) jer vjerovatno bi uz konstantno korištenje izazvao osjećaj suhoće/dehidracije pa možda i neku iritaciju, no ja to uz pravilno korištenje nisam doživjela sa ova dva proizvoda.

Zaista sam veliki fan La Roche Posay brenda a ovo su mi njihova dva najbolja proizvoda bez kojih zaista ne mogu, kako ne mogu ja tako ne mogu ni moji bližnji jer svakom kome sam ih preporučila bili su zadovoljni te im ostali vjerni.
Ne znam da li sam dovoljno puta napomenula ili sam pretjerala ali opet ću … svakako držim da su ovo proizvodi za korištenje isključivo prema potrebi, kada dođete do željenog cilja ne trebaju vam više već ih  jednostavno imajte pri ruci, nešto poput prve pomeći samo za “nemani” po licu.
Da li ste isprobali, planirate li … ?
lp