Favoriti mjeseca – svibanj ’13

Kategorije: Makeup, Preparativa

Zaista se svakog mjeseca potrudim svesti kozmetičke favorite na minimum no imam osječaj kao da nije fer da neki proizodi budu zakinuti i tako i ovog mjeseca pred sobom imam hrpu favorita … potrudila sam se barem izbaciti one koje sam ranije spominjala ali postoje 2-3 koje sam MORALA spomenuti … :/ … !

Preparativa

Aaaaaaaaa …. kako divna družba :D:D:D kako da ne budu baš svi na okupu … razumijete me zašto ponekad pretjeram 😉 .

Caudalie Purifying Mask 50ml
184kn

WOW … Caudalie me iznova oduševio! Maska je sjajna jer zaista čisti i umiruje kožu a da ju pritom ne isušuje te ju iznimno njeguje :D, obožavam i preporučam a recenzija slijedi već idućeg tjedna ;)!

Sisley Tropical Resins Complex 50ml
829kn

Dugo vremena sam željela isprobati ovaj fluid no uvijek bi me iznova odbila cijena. Kako bi nam trebalo napokon stići i ljeto odvažila sam se na kupovinu. Uglavnom, fluid je namjenjen masnoj koži te ju matira a da ju pritom ne isušuje i još k tome sužava pore. Zasada moram priznati da matira besprijekorno te da ne isušuje usprkos brojnim upozorenjima da će me isušivati. Pogodan je i za noć i za dan no ja ga koristim isključivo ujutro. Uglavnom, drago mi je da sam se odvažila i svakako nisam razočarana.

Sisley Eye Contour Mask 30ml
739kn

Druga po redu … 😀 … dovoljno sam rekla. Krasna okoloočna maska koju ja koristim svakodnevno kao noćnu kremu i moram priznati da mi je pravi spas. Ujutro se ne budim natečena, okoloočno područje mi je nahranjeno i iznino elastično a neke jako sitne linije izgledaju puno blaže i nisam primjetila nastanak novih :D. Kako maska dolazi u pakiranju od 30ml smatram i da je sama cijena opravdana.

La Roche Posay Cicaplast Baume B5 40ml
66kn

Znala sam da La Roche Posay svakih toliko u prodaju pusti pravo čudo ali ovo je hvale vrijedno čudo. Naime, već dugo se borim sa osipom koji mi se svakih toliko pojavi na vratu u nekoj fazi stresa. Pojavi se prvo na lijevoj strani pa kada prođe na lijevoj pojavi se na desnoj. Uglavnom, oporavak traje čitavu vječnost. Cicaplast je stao na kraj tom problemu. Nevjerojatno kako u svega 2-3 dana ovaj balzam obnovi iziritirano područje. Ovo je apsolutni MUST HAVE za svako kućanstvo. Recenzija uskoro!

La Roche Posay Effaclar Lotion 200ml
108kn

Ovo je definnitivno najbolji La Roche Posay proizvod iz Effaclar linije, drugi po redu je gel za umivanje ;D čisto da se zna. Uglavnom, imam osječaj da ovaj losion napravi razliku već po prvom nanošenju. Čim mi koža lica “poludi” napadam ju sa ovim losionom 3-4 dana i koža lica se smiri i jednostavo savršeno pročisti. Recenziju MORAM napisati!!!

La Prairie Cellular Time Release Moisturizer – Intensive

Ovu sam kremu dobila u tester pakiranju od 15ml na eventu o kojem sam vam pisala u ovom postu. Krema je zaista impresivna. Koristim ju svake večeri zadnjih 20ak dana i ja sam i više nego impresionirana. Dubinski hrani i obnavlja kožu i moram priznati da mi je lice upravo tih zadnjih 20ak dana u perfektonm stanju a kako sam samo nju dodala kao novitet morala sam je i spomenuti u mjesečnim favoritima. Došla je u pakiranju od 15ml ali kako je zapravo dosta gusta treba je jako malo i vjerujem da će mi potrajati još kojih 50ak dana tako da ostatak dojmova očekujte u recenziji.

Douglas Gentle Eye Make Up Remover 50ml
26kn

Kupila sam ovaj odstranjivač šminke jedne prilike u Irisu sasvim slučajno da pređem prag za dodatne bodove :D. Uglavnom, vratila sam se po full size proizvod! Sjajan je i ne znam kako ga do sada još nisam isprobala. čak mi se sviđa i ova ideja o putnoj varijanti od 50ml jer zaista je zgodna za imat ju uza se na putovanjima ali i u svakodnevnom neseseru. radi se o dvofaznoj formuli koja je kao takva vrlo nježna i ugodna za okoloočno područje. Neću lagati pa vam reći kako će besprijekorno skinuti vodootpornu maskaru jer neće ali nećete se niti puno namučiti. Svakako vam predlažem da isprobate barem ovu manju varijantu ;).

Vichy Normaderm Hyaluspot 15ml
110kn

Kako mi je moj obožavani Kiehl’s stick za prištiće zaista počeo iznimno jako isušivati tretirano područje otvorila sam ovaj jako hvaljeni proizvod koji je potkrijepio sve pozitivne recenzije. Ovo malo čudo od 15ml sasuši svaki prištić u bilo kojem obliku a da ne sasuši tretirano područje. Proces isušivanja malog napasnika ovisi o “vrsti” odnosno koliko je prištić upaljen ali najdužio period u mom slučaju je bio tri dana :D.

Poshe topcoat 14ml
3.99$

Ovaj nadlak sam namjerno stavila sa favoritima preparative jer moji su nokti ultra jaki nakon upotrebe iszog. S vremena na vrijeme nanesim i bazni lak/učvršćivać također sa potpisom Poshe ali nadlak koristim svaki treći dan otprilike i moji nokti zaista nikada nisu bili čvršći. isto tako, ovo pak također čudo sasuši i po 5 slojeva i najlošijeg laka u 20ak sekundi. Ovo je nešto što vam zaista treba ;).

Aussie VOLUME šampon (300ml) i regenerator (250ml)
49kn svaki

Uskoro slijedi i recenzija ovog divnog dvojca no do tada moram priznati da je volumen koji daju zaista izniman te da svoju inaće jako masnu kosu zaista mogu napokon prati mirne duše svaki drugi dan. zaista ju lijepo podigne od korjena te joj pruži bogatu podatnost.

L’Oreal Volumetry Powder Fresh 78ml
128kn

Koristim ovaj sprej prema potrebi ali u danima kada ga koristim moja kosa ima garantirani cjelodnevni volumen. Ne otežava niti masti kosu već ju čini punijom, bogatijom i lepršavijom. Recenzija slijedi!

Bumble and bumble Thickening hairspray

Ovaj sprej sam dobila pri kupovini dva proizvoda na lookfantastic i ne moram ni reći da sam odmah po testiranju naručila i full size. Nakon upotrebe imam osječaj kao da imam i previše kose 😀 a činjenica da ju ovaj sprej osim što podigne od korijena takvom podignutom i drži čitavog dana samo govori da ukoliko vam treba odnosno nedostaje volumena u kosi ovaj proizvod vam TREBA!!!! Neće vam dodatno otežati kosu niti ju zamastiti. Miris i nije najprivlačniji ali efekat opravdava tu sitnu manu.

Dekorativa

Prije no što krenem sa favoritima dekorative moram vam priznati da sam otkrila ružičastu nijansu koju ne skidam sa sebe već duže vrijeme :D. Nevjerojatno je koliko daje svježine licu :/ i zaista da nisam isprobala ne bih ni vjerovala :/ … pinky i ja je do sada bilo kao dva različita pojma, o kako sam u krivu bila.

IQ Cosmetics 31 matt STAR 
34kn

Divan ruž i krasan brend koji upoznajem sve bolje i bolje. Divna mat ružičasta nijansa, krasna kremasta tekstura, iznimna postojanost a pigmentacija neodoljiva. Morate isprobati ove ruževe!

Rimmel Kate Moss 16
5.49£

Nježno ružičasta nijansa, vrhunska pigmentacija, kremasta tekstura i apsolutna postojanost.

Golden Rose 57
25kn

Ovaj sam neodoljivi ruž recenzirala u ovom postu a sada mogu reći da ga koristim sve više i više i da je sve bolji i bolji :D!

Maybelline Whisper 130 pink possibilities
60kn

Krasan ruž također u ružičastoj nijansi. Vrlo je ugodan zbog svoje masnjikave teksture poput balzama. Ne isušuje usnice niti malo već ih zapravo i njeguje. Postojanost je kojih sat-dva ali ne zamjeram mu zbog jako ugodne teksture. Pigmentacija je također osrednja no dovoljna za ovakav profil ruža.

MAC lipliner Embrace Me

Savršena olovka za usne u savršenoj pinky nijansi koju sam dobila na poklon jedne prilike od drage blogoprijateljice 😀 Jasmine (Make Up Arena). Iznimno postojana olovka koja savršeno klizi po usnicama te besprijekorno fiksira apsolutno svaki ruž.

IsaDora lipliner Tropical Pink 35
98kn

Krasna olovka za usne koja je nijansom vrlo slična prethodnoj uz napomenu da je Tropical Pink nešto više neon nijansa. Vrlo je mekana i to do te mjere da može zamjeniti i ruž. Iznimno je postojana i lako se i lijepo nanosi.

MAC paint pot Groundwork
14.50£

Morala sam ponoviti ovaj favorit i obečati recenziju kroz par dana jer ovo je najdivniji mac-ov proizvod. Od prvog testiranja do danas ja ovaj paint pot konstantno koristim. Zaista je savršen kao baza, kao sjenilo, u kombinaciji sa drugim kremastim sjenilima 😀 … moj HG među sjenilima/bazama.

Maybelline Color Tattoo 24H Pink Gold 65
40kn

O da, ponovo pink :D. Ovo sjenilo u kombinaciji sa prethodno spomenutim Groundwork-om je perfekto savršena nijansa … dakle, u podlozi Groundwork a na njega Pink Gold … neodoljiva decentna svježina koja će razbuditi i najumornije kapke. savršena proljetna kombinacija koja se nastavlja i u ljeti! Ukoliko vam je MAC nedostupan alternativa u ovoj divnoj kombinaciji bi bio Hollow od Illamasqua ;).

Too Faced “Summer Eye” palette
259kn

Prije gotovo godinu dana sam recenzirala ovu predivnu ljetnu paletu i baš mi je drago da sam je iznova otkrila 😀 jer ne prestajem ju koristiti :D.

Diego Della Palma eyeliner br 16
150kn

Perfektna i najbolja nude olovka za unutarnju liniju kapka … nebrojeno sam ju puta spominjala a recenzija slijedi već ovog petka ;).

MAC Brow Marker
15.00£

Nisam izbacila Motto iz upotrebe te je i dalje on jedan, jedini, jedinstveni i neponovljivi za moje obrve ali sam se ponovo vratila i na markere za obrve jer mi je jednostavno puno lakše i brže iscrtati obrvu. MAC-ov po prvi puta koristim i moram priznati da je sjajan. Iznimno postojan i precizan a nijansa kao stvorena za mene.

Anastasia Clear Brow Gel
16.50£

Isto tako još jedan proizvod koji ponavljam iz prošlomjesečnih favoriti jer mu se ne mogu dovoljno nadiviti. ono što je tako sjajnu jest činjenica da doslovno svaku dlačicu drži na svom mjestu do skidanja šminke. savršen.

Anastasia highlighter pen Buff
29kn

Savršen posvjetljivač u mat nude nijansi koji je idealan za područje ispod obrva. Lijepo se i lako nanosi, postojan je i iznimno pigmentiran. Ne moram ni spominjati kako je cijena od 29kn vjerovatno najbolja odnosno najpovoljnija kupovina ikada :D!

Chanel Le Volume Mascara
25kn

Ovo je vjerovatno prva Chanel-ka koja odgovara mojim trepavicama. Zaista krasna maskara. Na prvu je bila prevlažna ali se kroz par dana “razradila” i moram priznati kako mi je pri kraju da uskoro idem po full size. Pročitala sam u par komentara da su cure primjetile da im se trusi no kod mene to nije slučaj. Lijepo uvije i rasčešlja trepavice te im da divan volumen. Ne iritira oči a i ne stvara probleme pri skidanju.
Također moram priznati da je i ovo bila jedan od povoljnijih kupovina 😉 pa makar bilo i tester pakiranje.

Givenchy Eclat Matissime 6 Mat Gold
340kn

Ovo je jedna od tri najbolje tekuće podloge za masnokošce a ja bez nje ne mogu u ljetnom periodu. recenzija u ovom postu.

Siseido Sun Protection SP70
28£

Zašto sam samo ovako dugo čekala da isprobam ovaj toliko savršen puder :/. Zaista najpostojaniji puder ikada. Nijansa SP70 je presavršena za moj ten trenutno i žao mi je što je kod nas nedostupna 🙁 mada nije toliko u razlici od SP60. Puder koji je postojan u svim uvjetima i koji doslovno silazi sa lica tek kada ga skidate. Prekrivanje nevjerojatno a koliko sam primjetila odgovara svim tipovima kože. Preporučam!

Estee Lauder BB krema Medium
450kn

Najbolja BB krema ikada … recenzija u ovom postu!

Clarins Instant Light Complexion Perfector u nijansama 02 i 03
230kn

Prvo sam kupila nijansu 02 pa potom i nijansu 03  koja je idealna za brončanu put. Koristim ga kao bazu ili češće ga pomiješam sa tekućom podlogom koju taj dan koristim i dobijem predivan glow. Lice jednostavno jednom riječju “živne”. recenzija uskoro!

MAC Prep+Prime
19.50£

Najbolji transparentni puder za fiksiranje odnosno matiranje. Zaista je najpostojaniji a ne isušuje. Nužan za posebne prilike te za ljetni period!

Nars Laguna

Najidealniji bronzer ako mene pitate :D. Ovo malo putno pakiranje sam također jedne prilike dobile od Jasmine (Make Up Arena) i to ga čini još posebnijim te je baš stalno uz mene ;D!

MAC Stay Pretty

Rumenilo koje mi je (ponovo) Jasmina (Make Up Arena) odabrala u Dubaiju bilo je dio jedne linitirane kolekcije i biti ću jako žalosna kada ga potrošim. Koristim ga neprekidno jer zaista je divno … svijetlo ružičasta mat nijansa, savršena pigmentacija, iznimna postojanost, predivno se blenda … svježina koju daje licu je neodoljiva :D.

Nars Albatross
21.50£

Definitivno najbolji highlighter koji sam ikada imala. Recenzija u ovom postu.

Golden Rose Jolly Jewels 111
34kn

Krasan lak iznimne postojanosti u divnoj nebesko plavoj nijansi. Savršen.

Boujois 06 & 08
30ak kuna svaki

Savršeni lakovi sa preciznim kistovima, visoke pigmentacije i iznimne postojanosti 3-4 dana. Preporučam!

Znam znam … oduljila sam i pretjerala …. ali kako odoljeti a ne napisati barem po jednu rečenicu o tako divnim proizvodima 😀 … nadam se da me razumijete ;D!

Vaši favoriti?

lp