Okoloočna njega

Dugo sam tražila i napokon našla savršenu kombinaciju za moju okoloočnu njegu jer ovo prve bore u mojoj 27. i nisu toliko neprimjetne i ipak zadaju brigu…:D

Dakle, ukratko ću isprezentirati kako ja njegujem područje oko očiju koje je zaista odjednom, nakon 27., postalo dehidrirano i one prve mimičke bore su zaista odjednom postale toliko izražene …ufffff…

Ovo su preparati koje koristim;

 Pa da krenemo po redu;

Šminku prvo skidam sa Niveinim losinom, trenutno koristim ovaj u tekućoj varijanti koji je u dvije faze i kremasti losion. Oba su namjenjena skidanju vodootporne šminke i jako su dobri. Tekući mi je više za laganiju šminku a ovaj losionske teksture za nešto težu šminku. Ne iritiraju oči niti isušuju okoloočno područje. Nanosim ih sa blazinicom tapkajući u početku a zatim šminka sama sklizne. Dolaze u ambalaži od 125ml po otprilike 25kn.

Nakon Niveinih odstranjivača dolazi umivanje sa gelom ili pjenom, po onome što vidim unazad dvije godine UVIJEK mi ostane malo maskare ispod očiju dakle na dijelu onih manjih trepavica (donjih) te potom isto tako sa blazinicom nanesem odstranjivač na bazi bademova ulja koji mi još dodatno nahrani okoloočno područje. Ne iritira oči i dolazi u ambalaži od 150ml po cijeni od otprilike 35kn i traje čitavu vječnost.

Nakon čišćenja nanosim losion na lice te odmah potom jednu odličnu masku koju je preporučila blogerica Ana na svom blogu http://beautybreakbyana.blogspot.com/ (klik za link) . Radi se o iznimno jeftinoj maski po 7.90kn u Mulleru. Dolazi u 4 pakiranja po 1ml ali ja paketić po paketić pretresem u kutijicu u kojoj sam dobila tester pudera u Sephori jer mi je vrlo nepraktično cijediti ju iz paketića. Merz masku nanesem na okoloočno područje svaku večer ponekad u malo debljem sloju koji pustim da koža upija pa ga nakon 10ak min utrljam ili ju jednostavno nanesem kao kremu, dakle ne skidam ju. Vrlo je hidratantna te izvrsno nahrani isušeno područje, čak mislim da zategne one jako sitne borice a da ne govorim koliko mi je pomogla  sa podočnjacima i natečenosti. Izvrstan proizvod!

Kako Merz masku nanosim svaku večer tako i Clinique ALL ABOUT EYES RICH kremu nanosim svako jutro. Krema dolazi u pakiranju od 15ml po cijeni od otprilike 350kn ali traje i traje tako da se isplati. Isprobala sam dvije Clinique okoloočne kreme;

ALL ABOUT EYES je prvotna varijanta koja je gelaste i iznimno lagane teksture ali mislim da je namjenjena za one PRVE PRVE bore u 20-oj godini jer na mom okoloočnom području je bila nezamjetna. Pomogla mi je u smanjivanju podočnjaka ali sa borama nije ništa odradila. Ne iritira ni kožu ni oči.

Varijanta koja je nadopunila liniju za okoloočnu njegu brenda Clinique je istog naziva ali nadopunjena riječju RICH i zaista je i opravdala tu riječ. Iznimno bogata hidratnatna krema koja lijepo i ugodno nahrani to tako delikatno područje a ujedno smanjuje tamne podočnjake, otečenost i linije tj bore lijepo nadopuni i zagladi. Prezadovoljna sam i mislim da ću joj sljedeće 2-3god biti vjerna a nakon toga ću vjerovatno tražiti opet nešto konkretnije i “jače”. Nanosim ju i ispod očiju i malo na uglove kapka na način da ju prvo utapkam a onda zbog šminke i lagano utrljam da brže i bolje upije. Nema nikakvog negativnog utjecaja na make up koji se i nakon nje lijepo nanosi i traje.

*napomena: kliknite na sliku ukoliko je želite uvećati!

Tako izgleda moja okoloočna njega, akojim se vi preparatima služite za isti problem?

lp

Tagovi: