Caudalie BEAUTY ELIXIR

Kategorije: Caudalie, Njega lica
Kako nam se bliži ljeto i dani postaju sve topliji moja masna koža dobiva sve više na važnosti ….

Naime, ako imate masnu kožu onda znate da ćete make up tokom dana popravljati nebrojeno puta i da ćete biti skoncentrirane na matiranje lica. Tokom ljetnih dana tekući puder NE STAVLJAM već isključivo korektor i transparentni puder u prahu kojem se manje primjećuju slojevi povremenog matiranja ali da bi ublažili prijelaz koža se ipak mora malo osvježiti.

 Spas sam našla u brendu Caudalie te njihovom proizvodu “BEAUTY ELIXIR”….30ml 86kn (postoji i veće pakiranje od 100ml čija je cijena 166kn i dakle isplativije je no ovo manje je prikladnije za neseser sa šminkom :D) kupljenom u Farmacia ljekarni.

 *sadržaj;
zdravi sjaj-ekstrakti grožđa
toniranja-ekstrakti ruže
ojačavanje i “pomlađivanje”-eterično ulje ružmarina
astringent-benzoin, mirta, eterična ulja organskog matičnjaka i mente
omekšava-vodica narančina cvijeta

Dakle, meni ovaj elixir osvježi kožu te ju hidratizira, sužava pore i moj puder u prahu idealno “sjedne” na lice i radi ukupnog dojma ili jer mi se jednostavno sviđa ovaj eliksir i nakon pudera špricnem dva-tri puta jer je idealan i kao fiksator.
Miris naginje na mirtu, ružmarin i mentu ali bro ishlapi. Dakle, ne iritira već je vrlo nježan na koži.
Meni je mana što se nekako prebrzo troši pa ću se morati prikloniti pri sljedećoj kupovini većoj ambalaži koja neće biti praktična kao što je bila i ova u maloj torbici, no što je tu je.
Radi efektnijeg dojma možete ga preko noći staviti u frižider i ujutro kada fiksirate šminku zaista dobrodođe za početak dana 😉 .

Uz kupovinu elixira dobila sam i testere;

Caudalie Pulpe Vitamine serum protiv bora
…kojega sam nanjela na lice tri večeri uzastopce i moram priznati da mi je koža bila zaista zaglađena, nježna i hidratizirana tako da postoji velika vjerovatnost da se nađe u mojoj košarici.

Caudalie Vinosource matirajući fluid
…moram priznati da je ovo solidan fluid jer kada sam ga nanjela taj dan je zaista bilo vruće i sparno a koža je bila ugodno matirana a hidratizirana tokom dana, lagane je teksture i poprilično ugodan ali mislim da bi mi trebala tri-četiri testera da znam da li je to baš to.

Da li ste što isprobali iz linije Caudalie proizvoda i kako ste bili zadovoljni?

lp

Tagovi: