…masna koža lica i pomoć u problemima koje nosi…

U mojoj obitelji svi imaju suhu ili normalnu kožu jedino je moja malenkost iznimka pa muku mučim sa svojom masnom i problematičnom kožom. Ovo je post o proizvodima koji mi pomažu u toj borbi….

Kada govorim o masnoj koži (konkretno svojoj) tada mislim na izniman sjaj lica te na popratne probleme poput proširenih pora i mitesera koji često dovode do upalnih procesa i potkožnih prištića, jer u principu onih “klasičnih” prištića i nemam ali njih nadoknade bolni potkožni čiji proces traje duplo duže od “regularnih”.

Lijeka i rješenja za masnu kožu nema li postoje preventivni načini koji koži pomažu da ostane zdrava i čista te da se makar reducira u nekom količinama taj sebum.

Ova dva proizvoda koristim svakodnevno ujutro i navečer. Radi se o Garnier gelu za čišćenje 3 u 1, što bi značilo da je proizvod gel za čišćenje, piling i maska za lice te je namjenjen borbi protiv nesavršenosti i viška sebuma. Nanosim ga svako jutro jednostavno kao gel za lice kružnim pokretima te isperem, kao piling ga nanosim 4 puta tjedno navečer tako da ga utrljam kružnim pokretima posebno u predjelu čela, nosa i brade te ga isperem, kao masku za lice ga koristim 2 puta tjedno navečer na način da ju s vrlo malo vode u debljem sloju utrljam u lice i ostavim tako 3min te isperem vodom.Ovim sam proizvodom zadovoljna prvenstveno jer na kraju dana kada je koža već premasna i teška osjećam olakšanje bez iritacija i zatezanja da je koža jednostavno čista a to nisam dobila sa mnogo skupljim proizvodima. Izuzev traga čistoće koji ostavlja pomaže sa problemima pora. Ambalaža je napravljena kao tuba od 150ml i meni u prosjeku proizvod traje 5 tjedana a cijena mu je 38,00kn.
Drugi proizvod koji koristim svakodnevno ujutro i navečer je Clean&Clear shine control dnevni losion za lice i  to trenutno u ovoj zelenoj varijanti koju sam kupila prije mjesec dana i još ima dva i pol prsta tekućine a nakon što ga potrošim vratit ću se plavoj varijanti za osjetljivu kožu jer mislim da je efektivniji za moju problematičnu kožu sa miteserima. Ovaj losion kao i plava varijanta zaista uklanjaju prljavštinu, masnoće i nečistoće ali ono što je najbolje od svega pomaže u reduciranju mitesera. Ne iritira kožu niti ju zateže te pomaže u kontroli pretjeranog sjaja lica. Proizvod se nalazi u plastičnoj ambalaži od 200ml i cijena mu je 36,00kn.

Nakon gela za umivanje i losiona na red ujutro dolazi dnevna krema. Vichy dnevnu i noćnu kremu koristim nekih 6 godina i učinila je čuda na mom licu. Kako mi je koža masna i kako to povlači razna oštečenja kože na mojoj tih oštećenja nema, pore nisu preizražene, nema rupica ni akni itd…smatram da to mogu zahvaliti Vichy-u. Linija NORMADERM namijenjena je upravo problematičnoj koži. Puni naziv moje dnevne kreme je VICHY NORMADERM tri-activ, radi se o hidratantnoj njezi protiv nepravilnosti, proširenih pora i masnog sjaja. Nikada do sada nisam (pa čak i u najgoroj varijanti zime) imala problema pa da mi je koža bila suha na nekim dijelovima što govori o 24 satnoj hidrataciji. Ponovit ću, površina moje masne kože je zaglađena i očišćena a pore djeluju suženo. Tekstura je svježa i lagana te izvrsna podloga za šminku. Mišljenja sam da ću uštediti na svemu izuzev kreme za lice jer znam koliko problema mogu donijeti nedostatci. Krema postoji u ambalaži od 30ml i 50ml, ja kupujem onu od 50ml i traje mi 4 tjedna. Ambalaža je na pumpicu te joj je cijena 112,00kn. Testere možete potražiti i u ljekarni da isprobate i uvjerite se i sami.
Ljetos sam slučajno zamijetila od Essence liniju PURE SKIN i kremu za noćni tretman pojedinačnog prištića. Nalazi se u ambalaži od 40ml i plaćena je cca 20-30,00kn. U principu imam je još više od pola i mislim da ću je morati baciti jer joj je rok trajanja 9mj po otvaranju. Na žalost, više je nigdje nisam našla a dobro mi dođe kada eventualno imam neki mali sitni crveni prištić (usprkos što je namijenjena za noćni tretman) ujutro je nanesem na tu “točkicu” koja me smeta nakon dnevne kreme i do navečer je suh. Ukoliko naiđete na ovaj proizvod probajte i obavijestite me da kupim barem još 2-3 😉 .

Dakle, toliko o jutarnjoj njezi, noćna njega nudi više varijanti. Klasična varijanta je Garnier piling ili maska te losion, nakon toga svako večer je ista noćna krema, serum za područje oko očiju te krema za problematične dijelove kože lica.
VICHY NORMADERM noćna krema za njegu problematične kože, proširenih i povećanih pora te nepravilne površine kože. Namjena joj je da ograničava prekomjernu aktivnost pora te su pore iz noću u noć sve uže. Začepljene i proširene pore, nepravilna površina kože – sve to zapravo započinje noću. Svake noći molekule lojnim žlijezdama šalju poruku za početak tvorbe sebuma. Kada su previše aktivne, žlijezde tvore previše sebuma i začepljuju pore koje se povećavaju i proširuju. Proširene pore postaju i vidljive. Inovacijom ove kreme tehnologija prodiranja omogućava prodiranje u samo središte pora i ograničava njihovu povećanu aktivnost. Patentirani ZINCADONE A potiče obnovu epidermisa i sužava pore. Mogu vam priznati da je koža ujutro zaista obnovljena, sviježija i čista. Površina joj je zaista glatka i pravilna. Krema je hidratantna i nemasne je teksture te brzo upija. Tuba od 50ml mi traje cca 5 tjedana a cijena joj je 138,00kn. Mogućnost testera također u ljekarni.
Od skora sam počela nanositi serum kućne radinosti jedne kozmetičarke na podruje oko očiju. Jedina prednost masne kože su manje vidljive bore i koža sporije stari ali ipak preventive radi u svojoj 27. godini počela sam sa tim serumom. Ne vidim neku razliku ali osjetim trenutno zatezanje nakon što ga nanesem tako da “valjda” se nešto događa. Osim “bora smijalica” drugih ni nemam tako da ne mogu ni očekivati čuda, za podočnjake mi osim prekrivanja korektorom nije ništa pomoglo tako da sam na tom području još u istraživanju. Ako znate nešto dobro, preporučite?? 😀
AVENE TriAcneal je krema koja se primjenjuje na nečistu kožu s aknama u adolescentnoj i odrasloj dobi. U principu ovaj proizvod stavljam samo navečer ciljano ako imam neki upalni proces poput potkožnog prištića koji bude bolan i nije riješenje umanjiti upalu već istjerati taj potkožni prištić na površinu te ga se riješiti jednom zauvijek. Sa ovim proizvodom upravo to i dobijete. Meni se takve upale dešavaju na nosu i bradi, tada dakle ciljano svako večer nanosim ovu kremu na taj dio dok prištić ne izađe na površinu. Obično to traje kojih tjedan dana i kroz tih tjedan dana sam upalni proces je poprilično bolan i natečen ali ne treba odustati. Odmah po nanošenju može vas malo i peckati ali kratko. Nije preporučljivo izlagati se suncu i svakako zaboravite na ovu kremu u ljetnom periodu. Isto tako na dijelu na kojem ju mažete neće izaći samo prljavština tog prištića kojeg mažete već i okolnih “gadosti”. Moja prijateljica u zimskom periodu svake godine potroši dvije tube ove kreme (cca 3mj) te ju nanosi na cijelo lice i tako ga “pročisti”, ja nisam probala jer nije bilo potrebe a i ta faza je bolna i upaljena a time i crvena i natečena tako da se trebate pripremiti na fazu prekrivanja i puuuuuno pudera ako želite u normali u javnost 🙂 ali ako je potrebno i pomaže, svakako preporučam! Krema dolazi u 30ml i cijena joj je 108,00kn.

 Jedanput do dvaput tjedno navečer stavljam masku na lice prema potrebi i vremenu. Nešto što mi je u stalnoj rutini u zadnje vrijeme je peel off kineska maska na bazi ugljena i pomaže pri redukciji mitesera i ostalih nečistoća a nabaviti se može na ebayu po cca 5$ te ova Kozmo maska (koju sam već spominjala u jednom od prethodnih postova) sa zelenom glinom i maslinama koja čisti vaše lice te djeluje vrlo antiseptički a može se nabaviti u Kozmu po cca 30,00kn.

Volim isprobati razne maske pa ih tako stalno i kupujem u onim malim pakiranjima u vrečicama, ne koštaju puno a za moje potrebe su djelotvorne, neke sam već i spominjala u prethodnim postovima.

Kakva je vaša koža lica i koja je vaša preparativa za njegu kože lica?

lp